Diskuse o počasí Déšť a bouřky od 2.6. do 8.6.2020
Nechci tu hned někoho strašit,ale tohle pro severní a střední Moravu nevypadá dobře.Bouřky se moc rychle nepohybují a hrozí tak přívalové povodně.Navíc bouřková činnost má slábnout až nad ránem.Model COSMO počítá v téhle oblasti až 100mm srážek.
Mrkněte na týdenní předpověď ČHMÚ. Přes týden samý déšť přeháňky a taky bouřky. Koncem období bouřky a přeháňky na většině území a DUSNO!!!
To dusno tam asi ještě nikdy nebylo takže asi bude opravdu dusno.
No ten vítr mně tady opravdu sere a to má být nejsilnější večer kolem 19hod.
Zajímavá předpověď CTRA https://predpoved.lovcibourek.cz/
Nejsilnější bouřky se očekávají na jihu a jv. Republiky
To dusno s vykřičníkem jsem v textové předpovědi taky ještě neviděl.
Tak za včerejšek parádních 21 mm, ty obce kolem MB jako Budkov a Hornice opravdu i zčásti vytopené, ale takové Jihlavsko dostalo i přes 45 mm, potoky zkalené a vymleté břehy, i části okresu Žďár n. Sázavou dostaly podobně, jestli bude ve stejných místech další podobný příděl, tak je to o průšvih a bude to opravdu zajímavé, jinak aktuálně polojasno, vlhko, vítr slabý, teplota stoupá až ke 24, luxus a zase to nevydrží ani den.
Fstorm
Ten odkaz, no nevím, proč by zrovna na jihu a JV měli být nejsilnější bouřky - jako fajn, je teplo, ale celkem fouká a výrazně klesá vlhkost vzduchu. Rád bych se pletl, ale já si myslím, že zrovna na úplném jihu Moravy bude vůbec problém, aby něco vzniklo. Ještě ráno dávala předpověď u nás bouřky mezi 14-do noci, nyní je to jen večer a srážky taky očesaly z 19 mm na 7.
Za to je poměrně zajímavá ta linie bouřek za sebou od Ostravy po jih Maďarska, jde to od jihu na sever, tam to bude na té dráze vypadat na Slovensku zajímavě. i pomezi Moravy a Čech vypadá už hodiny zajímavě...
Tak u nás konečně změna, přestal foukat vítr a je plno energie ke tvorbě kumulů. Zatim jen neměritelne množství vody, vše severně od Šternberka
F4
Jj, koukam na to.
V te jizni casti fronty na vychodni strane byl dlouho takovej Alpami vykousnutej prostor bez srazek, ale uz i v te casti se to pres ne konecne prevalilo a smeruje to sem k nam..
Muze nam tu dnes naprset velice slusne..stejne tak nemusi.. Zalezi co s tim bude provadet Sumava..
těšíte se? zvedá se je pod rychle klesá atmos tlakv dálce hřmí a v dáli jsou je neskutečné dusno, jsem zpocená až na ..... tričko bych mohla ždímat. myslíte že to bude něco většího? takové dusno již dlouho nepamatuji ani v létě respektivě abych měla úplně promočené tričko za cca 2 hodinové procházky se psem
V Polsku dneska
https://www.facebook.com/watch/?v=272833050742326
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.