Diskuse o počasí Ochlazení a vydatné sněžení 11. a 12.května
U nas dopoledne skutecne snezilo i dnes, ne dlouho a samozrejem to nezustalo ale snezilo. Pri poslednich mrazech zmrzly kvety merunek a broskvy - nebude nic, jestli bude mrznou zacatkem pristiho tydne (a staci fakt malo) zmrznou i jabka a hrusky a budeme se past dokud ta trava v cervenci neuschne..
kuba
Ta zem se docela rychle prochladí. Navíc jsou pořád docela studený noci, takže zas tak vyhřátá není. Hlavně předtím sněžením by stejně nejdřív 3-4 hodiny pršelo třeba při teplotě 1-2°C než by se to dostalo na nulu a sníh, takže on by ten povrch zas tak vyhřátý nebyl tak jako tak. Dovedu si představit, že při spadu 15cm by se třeba 10cm udrželo do druhého dne.
Odtávání tam třeba GSF kreslí na nějaké dva dni tak uvidíme, u nás to tam kreslí nějaký 1 až 5 cm, takže to opravdu roztaje, ostatně předpokládám, že množství eventuálních srážek se bude z té předpovědi asi měnit nejvíc..už teď nám malinko pozvedli teploty v tom období..
Ondra83
Pokud vím, tak rozpětí 23-27°C nebo i těch 22-26°C je pro červenec rozhodně normálnější a odpovídající dlouhodobému normálu než 30-35°C. Trochu mě překvapuje, že to říkáte. Od Vás bych to nečekal. Je samozřejmě možné, že se teploty v předpovědi ještě trochu sníží, ale moc tomu nevěřím.
ostatní
Zatím létají srážky sem a tam a je to až za 6 dní. Jisté jsou však 2 věci, pokud někde budou trvalé, tak bude i zima na tuhle roční dobu a za druhé to u nás na SZ rozhodně nehrozí.
Aktuálně při slabé mrholivé přeháňce teplota klesá pod +5, to nemyslíte vážně, že tohle bude pondělní maximum, že ne? Předpověď ČHMÚ zní +10, i když chápu bude těžký udělat průměr a záleží na srážkách, ale kde jsou ty slibované 20ky, já se fakt zase nedočkám a příští pracovní týden komplet celý zmršený, neříkejte mi, že by za 14 dní nebyla ani jedna, to je hnus.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.