Diskuse o počasí Déšť a bouřky 30.4 až 4.5.2020
Valep
Dnes k tomu mrazu nebylo moc daleko, bylo 2,5°C.
Jinak já si úplně nestěžuju, na sucho jsme u nás zvyklí dlouhodobě. Vyprahlé trávníky, vyschlý potok a vedro jsou v Prostějově jarní/letní klasika.
Přehnané brečení některých diskutujících nad krutostí a nespravedlností osudu mě ale docela štve.
Jo a hvězdárně nevěř, tam srážky měří špatně.
Tak na zapade uz leje, v te druhe vlne srazek v Nemecku jsou misty i kroupy..
Snad to nase pohranicni horstvo nakopne a ne zadusi, jak to take casto umi..
Sem tam se v tom vyskytne i nejaky ten vyboj.. Podminky nejsou spatne..
Edit:
Vypada to, ze to spis bohuzel chcipe a nic moc vody z toho nebude
igor127
Jako pardon, nechci být zlý, ale nesmysly, se píší s tvrdým Y. Za ten týden jsme měli cca 2,5 mm nebo kolik jsem tu psal, takže ještě méně než Vy. Za duben asi 14,5 mm, takže také o nic více než Vy. Teď sice prší, ale už se tam začíná dělat díra, která sestupuje z Klínovce samozřejmě k nám, takže úhrn zase valný nebude. Tak jaký nesmysly? To jsou fakta a že nám milostivě v půlce dubna spadlo pěkných 13 mm je sice pravda, ale už to dávno není vidět.
F4
Já mám za duben a květen pouze 10,1mm srážek... A na východě jsou místa, kde nic nepadlo od 22.3... Samozřejmě vám neberu, že je to podle vás málo, ale na tuto suchou periodu je to dost..
Jinak ty bouřky u Plzně pokud se vůbec někam na Moravu doplazí, tak nás obejdou opět Severní drahou..? Jestli to bude pokračovat až do září, tak budeme mít velký problém
Dnes mi Sumava naplno predvadi, zac je toho loket jeji srazkovej stin.. Z Bavorska jde zlutooranzovej paradni kolac deste i s obcas blesk vyboji, no chcanec tak nejmin na hodinu, spis vic.. Uz ho 4/5 pres nas preslo..v ciste modre barve..ani kapka..
Fuj, uz ten radar ani nechci videt, ble..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.