Studená fronta přináší hlavně na Moravu a do Slezska intenzivní srážky a i bouřky.
V těchto chvílích jsou bouřky na j. a jz. Slovensku, ale šíří se dále. Tady by mohly dorazit asi kolem druhé hodiny noční.
Bouřková aktivita je mohutná mnoho bouřek se vyskytuje v Rakousku, Maďarsku, Slovinsku a Slovensku.
Diskuse o počasí Bouřky 9.9.2019
Tady prší a též bouřka poblíž.
Pavell
No jen si pozorne precti, co pises, ze se u vas delo.. Nocni vyjasneni , pak nasunuti oblacnosti od jv s bourkami puvodem z Jadranu.. Vazne je tak prekvapujici, ze se v takove situaci otepli? Je to prece logicky a normalni.. Zvlastni je spis to, ze ty bourky vydrzely az na Moravu tak aktivni..
Krása paráda spadlo mi tu 16mm.
Na to že byly bouřky a sem tam i silné rány tak ty srážky žádná sláva, ale něco spadlo. Zareagovaly na to i řeky a některé stouply na 1a 2 SPA.
Běčva v Karlovicích je na 2 SPA a potok Bystřička na 1SPA.
Dále tyto toky budou zřejmě ještě stoupat protože se blíží další srážky a i bouřky. No asi to dnes bude zajímavé Aladin nám kreslí vydatné srážky až do oběda takže určitě bude co pozorovat
No mně naštěstí nechal mistr doma takže v klidu můžu dospat co jsem v noci nemohl, ale vlastně ani teď nemůžu, protože se blíží další bouřky.
Hurá pojďme na ně
Pavell
U tebe se zrejme pri mesicku a mozna uklidneni vetru stihlo proste vice ochladit..Nez v okoli.. nevim. Celkove je to ale velmi zvlastni situace a jen nam znovu ukazuje jak do toho jako lidi stale jeste moc nevidime.. stale nemame bourky a pocasi prectene.. Jakto ze nekdy jsou, aniz by byly cape, stih vetru..atd.. Proc nekdy v zdanlive dobrych podminkach chcipou a jindy vznikaji, drzi a sili..i kdyz by teoreticky nemely.. To jsou zatim zahady.. a je to nekdy i o nervy, ale prave v tom je ta krasa Jinak, podle me jak se u tebe vecer ochladilo tak ten chladnejsi vzduch vyplachlo az to silnejsi teplejsi proudeni co prislo s bourkou..Sedel u tebe dyl..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.