Tak kdo tipne jaká bude realita oproti čtvrtečnímu aladinu?
Diskuse o počasí Bouřky od 24.8. do 28.8 2019
hellercz
JJ taky jsem si myslela,že nás to obejde,ale nee..Jako byla to přímá bouřka po dlouhé době u nás,ale i tak... už ať je klid..stačilo zase letos až až..Chci konečně vyrazit na dovolenou do hor atd a s tímto počasím se toho asi nedočkám
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/bleskova-prut...
Toto asi mluví za vše
F4
Jj, konečně bude mít i Morava ochlazení a vyrovnáme se Čechám. Ale je až úsměvné, jak je v Čechách jeden rok méně bouřek, než na Moravy, a vy tam z toho jdete od závisti zešílet, konečně existuje spravedlnost pro Moravu.
Jinak teda škoda, že neměl včera estofex předpověd, by mě zajímalo, jaká malůvka by tam byla...
Tak dneska asi dostaneme další bouřky tady na severovýchodě, protože jestli ne, tak se tu dneska uvaříme. Dneska po dalších 27 mm v minulých dnech už u mě bude vlhkost opravdu velmi nepříjemná a k tomu je nad námi vzduch, ve kterém by teplota mohla vyšplhat až k 31 C. A 31 C a 55 % to bych nepřál ani největšímu nepříteli, a navíc po celé odpoledne.
Frantis95
No nevím, ale takhle to se svými domněnkami stejně nedokážeme posoudit. A ty derecha byly v roce 2017 a byly i v Čechách, a to nemluvím o supercelách. Prostě celé roky dřív byly v čechách různé komplexy z Bavorska, které k nám došly ve slabé povaze či žádné. A pakliže je v Praze zelená tráva, tak o suchu nemůže být moc řeč A když koukám na mapu z roku 2017 s početm bouřkových dní, tak je to víceméně vyrovnané, dokonce bych řekl, že nejvíc bouřek bylo v severní polovině Čech a jižních Čechách A rok 2018 taky +- vyrovnaný jen jich bylo zase více na jihu, než severu
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.