Diskuse o počasí Bouřky od 10.8 do 13.8.2019
JJ letos prostě platí, že na místech, kde se bouřky vyskytují jenom občas a spíše je míjí, tak nejlepší dostanou v den, kdy není žádná výstraha. A v ČHMÚ asi fakt spí, protože normálně už by vydávaly výstrahu 2. stupně. Tohle je teda řádná minela od nich a měli by si už na to dát pozor, nebo je lidi přestanou brát vážně a začnou si tvořit svoje předpovědi. Není to poprvé , co letos v den bez výstrahy jsou nejsilnější bouřky. Ostrava ji taky měla v den bez výstrahy a to dokonce v dubnu. A na tom jihozápadě jim snad nevyšla letos ani jedna výstraha. Ale tohle je špatně oni přece nemůžou všichni spát. Vždyť teď, kdo nesleduje radar, tak ani neví , co se na něj žene a šel vklidu spát. A takové bow echo může být třeba pro rostliny v záhonech fatální. Fakt nechápu, že nevydaly ani tu aktuální na 3 hodiny, když už teda v Plzeňském kraji hoří, jak se říká.
Jinak samozřejmě gratuluji k bleskové show, ale snad vám to nezpůsobí moc škod. Z radaru to vypadá dost hrozivě. A upozorněte lidi i dál, protože ČHMÚ, tak v noci evidentně nečiní.
No, pratele, z toho duvodu, ze nejsem zadny pametnik, tak muzu rict, ze takovou bourku jsem jeste nezazil. Vitr tedy prekvapive slaby, ale blesk za bleskem a zadni uplakanci, ale masivni CG a privalak. Vic reportovat nemuzu, pac kdyz jeden blesk uderil do stromu v lese vzdalenem asi 500 metru od domu, tak jsem radsi stahl ocas a zalezl domu
Aladin nakreslil nyní i pro Moravu celkem zajímavou situaci. Jenom teda nevím ,jestli očekávat nějakou bouřku v 6. ráno. To dlouho nepamatuji pěknější bouřkovou situaci ráno. Možná jednu a to z minulého roku v červnu, která mě probudila, ale to bylo teprve ve 4:30, ale, že by po východu Slunce byla nějaká silná bouřka to fakt ne. Jenom se zeptám pamatujete vy nějakou silnou bouřku v ranních hodinách. Jestli je to vůbec možné?
Tohle vypadá i v Praze na přímý úder a poté směr severovýchod, otázka v jaké podobě dorazí třeba do Krkonoš, nebo do Královehradeckého kraje. Ale zatím se drží pěkně.
Už dlouho se nestalo, aby mě bouřka probudila. Možná to bude tím, že tu dlouho nebyla. Ale tohle je tedy něco, jeden blesk za druhým, jeden dokonce uhodil nějakých 100 m od baráku. To byla pecka, jen to zasvítilo a zasyčelo. A vypadá to, že jedeme dál. Rozhodně nejsilnější bouřka roku a několika posledních let. Neprší tolik, ale těch blesků....
NesQuiK
U Blatny je to pekny. Ted tu mam divadlo lepsi nez divadlo Jary Cimrmana. Na SV bleskova show z te hlavni vlny a jizne u Blatny stale zesilujici aktivitu a tez blesky, ktere z noci delaji den. Pro vsechny meteorology to asi bude prekvapeni, ale dnesni noc se skutecne vyvedla.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.