Predators2 Ty čekáš že na severu budou nějaké bouřky podle modelu tak Icon nám dává to samé GFS i Cosmo ale ČHMÚ nic střih větru nám dává naději kolem 20m/s záleží na směru větru Cape kolem 700 což není moc no uvidíme
Aladina nemá vůbec cenu sledovat.Včera odpoledne pro mojí oblast sliboval okolo 25mm.Realita čístá 0.To co předpovídá pro Čechy dneska,tak to už je totální výsměch.
Podle estofexu, modelů a celkově podmínek to z Německa by se mohlo vyskytnout v Čechách, naopak Na jižní, střední, východní Moravu má přijít systém z Rakouska, vrchol se očekává mezi večerem a 2 polovinou noci, přesný čas určit nelze jelikož se to stále tvoří. Výstraha je hlavně před silnými poryvy větru, intenzivním srážkám a v nemalé míře před kroupy, ovšem vyskytnout by se mohlo i tornádo! Hlavní riziko, které by zapříčinilo rozpad, je oblačnost která panovala od rána ale už se rozpustila.
klasika,aladin pro naši oblast pořád držel mega srážky a v posledním výstupu před událostí klasicky vše smazal,zase si vše vyžere střední Morava,Jesenicko.Je mi z toho fakt už k zblití..nyní už suí nemůžou stěžovat ani obyvatele čech!
dawe Nechtěj mě dojat A ty srážky za 10 dní u vás?!? Minimálně vám tam napršelo 30-50mm? Co má říkat sever Čech kde sotva spadlo pár kapek?!?! Ty si přestaň stěžovat a radši počkej na realitu Náhodou má u vás napřšet víc než u nás
Zatím se vše rozpadá tak sever cech je na to už hodně špatně když se podívám na řeky především na Liberecku tak to ypada jak maly potůčky doufejme že už sem něco dojde
Na ten večer jsem tedy zvědavý. Klidně se může stát, že to půjde východněji a nejvíc naprší u dawea. U nás už zmizela vysoká oblačnost, takže je vše připraveno. ESTOFEX psal i o orografických předfrontálních bouřkách, ale ty se asi v ČR konat nabudou.
V Čechách lze očekávat bouřky jen na Z/SZ/S Čech a to v následujících hodinách, jinak všechno v SV/V Čechách později odpoledne, jinak v Čechách bude jen pršet z toho co jde z Bavorska.