Ondra83 Mně přijde, že tady už v poslední době nefunguje nic, ani osvědčený západ. Už zas vidím některé Moraváky a Dawea psát, jak si to Čecháčci vyžrali, předem tedy některé případy upozorňuji, že tu máme čistou nulu, běda jestli uvidím někoho to psát.
Já tu radši nic nebudu psát spíš bych se zaměřil na to co ukazuje teď GFS,myslíte že je to reálné to ochlazení toho 27-28 července?Já tomu moc nevěřím.
dawe GFS tam tu vlnu na sobotu měl už několikrát, občas to smaže a zase vrátí... ale celkově nižší teploty (místo 30-32 je tam 26-30) než tento týden tam na začátek srpna má už dlouho, tak to snad vyjde. Ranní výstup nabízí i dost chladnějších variant, ale to je tak daleko, že to nemá smysl moc rozebírat.
Až dorazí déšť z Čech tak je asi po bouřkách, pevně doufám že něco naskočí ještě před tím srážkovým pásmem. Aktuálně 24st, dusno a západně už tvorba kupovité oblačnosti.
No jako jestli tohle je z té fronty všechno, tak to ať se jdou vycpat. 2 mm a prosvítající slunce - na to, že mělo být zataženo. Výstraha pro celou zem a tradičně kulový.
Aladin při dalším výstupu zase všechno smazal a posunul to na SK. Vypadá to že se to začne tvořit u hranic a zase to vyžerou Slováci. No uvidíme jak to dopadne.
igor127 Ano to je pravda, ale déšť směrem na východ zesiluje a před ním se začínají vytvářet přeháňky nebo bouřky takže vás to tam podle mě schladí taky