tapšmo V pohodě jih Moravy ani kapka a 30°C Nechápu ČHMÚ která má pro Jihomoravský kraj bouřky né místy ale rovnou na většině území což je 60-85% území
Já doufám, že se na Chomutovsku nějaké bouřky objeví, je tu hrozný sucho a nějaký menší deštík by neuškodil jinak tady je moje video předpověď : https://youtu.be/ZWqNHo7ABvA
tapšmo To jste vzal kde? SZ je letos i loni nejsušší část země. Skoro vůbec tu neprší, většina front nás přeskočí a bouřky skoro žádné. Naopak vše vždycky od Prahy na východ a na jihu.
V Německu u hranic s Francií se něco tvoří a pohybuje se to rychle, takže je velká šance, že západ Čech zasáhne bouřkový komplex (pokud to před hranicemi nechcípne) a bude to asi doprovázené silným větrem.
Storms No jak se tak dívám na oblčanost a srážky, tak široko daleko nic. To, co je ve středním Německu jde k SV, takže to je pasé. A náš směr nemá nic, jen trochu oblačnosti a sem tam slabá přeháňka.
F4 V Německu se ty bouřky pořád snaží tvořit, ale pak hned chcípnou. Něco to musí brzdit. Ale ještě bych počkal, začne klesat teplota, vzroste vlhkost a možná se jim začne dařit.
Myslím, že potenciál na vznik bouřek v následujících hodinách tu je, ale menší, než se původně předpokládalo. Bouřky můžou být mírné, nebo silné, a nebo třeba taky žádné. A ještě větší nejistota je, kde to začne a jaké oblasti bouřky zasáhnou... Takže uvidíme...
Já už se taky přikláním k variantě že nic moc nebude.To je pořád dokola super podmínky a žádné bouřky u nás nejsou.V Německu je to úplně stejný a bouřky tam jsou.Kde je chyba.Výstraha je pro celé Čechy a přitom asi nic nebude.
Přesně nic nebude opět selhání nebo takhle na komplex zapoměnte! Však říkám bude pouze ojediněle déšť asi na bouřky zapoměnte spíše zítra na Moravě(kromě jižní tam nic nebude) No i když v předpovědi se přeci jen píše že nejvíce bouřek bude na jižní a východní Moravě ale nevím
Predators2 V Německu je větší podpora fronty a trochu tomu napomáhá moře, takhle bych si to vysvětlil já. Nicméně u hranic zatím jen pár slabých prehanek a furt se tomu nechce, západ Čech (hlavně Karlovarský kraj) se mi zdá na bouřky nejhorší poslední léta, tam by si mohli nejvíc stěžovat.. Je to ale čistě můj názor.
No ale přeci to není jen mořem, když ten komplex už je na hranici Saska a směřuje samozřejmě do Polska. Na JZ od nás není nic, co by šlo správným směrem. Zítra ráno to vypadá, že se něco vytvoří ale sjede to přes Plzeň rovnou k Praze a dál na východ a SZ zůstane opět beze srážek.