Storms
To je zřejmě ten pás, co měl jít přes střední Čechy. V Praze tak z této vlny nespadlo prakticky nic, mezi 2-4 mm a to tam původně byly srážky v desítkách mm. Nejprve to obešlo z východu, pak se to před Prahou rozpadlo a teď to obejde ze západu. Jestli něco dorazí z toho mraku z jihu se zdá nepravděpodobné, moc se tomu nahoru nechce a navíc se to zase rozpadá.
Diskuse o počasí Bouřky 15.6. a 16.6.2019
Včera docela propadák. Večer jsem si musel hodně povyjít, abych vůbec viděl pár vzdálených blesků nad Vysočinou. Bouřky se pak přibližovaly, ale stále do bezpečné vzdálenosti od nás. Nakonec tedy jedna vzdálená bouřka a vytrvalá noční blýskavice.. Naposledy tu pršelo minulý pátek ráno.
Jinak jsem během blýskavice testoval blitz, včera byl těžce mimo. Například jsem napočítal 19 výbojů a na blitzu se zobrazil pouze jeden z nich.
charlie
No přesně jak jsem čekal. Jedna vlna nás obešla z východu včera a druhá ze západu nyní. Už to začíná být k vzteku. Od začátku roku bylo tolik dní s možností bouřky a ani v jednom případě pořádně nezapršelo. A nejvíc mě štve, že oblasti, kde pršelo včera vydatně, tak znovu dostali zálivku ještě dneska. Tedy nůžky se rozevírají. Docela rád bych viděl mapu, kde je suma srážek od začátku června. To by bylo rozdílů.
Alespoň až bude příště zase bouřkový den, taky velkou jistotou můžeme říci, že nás to vynechá.
Storms
Také jsem to nečekal, pěkně rovnoměrně zapršelo bez přívalů 12 mm, přesto byl déšť chvílemi intenzivní. Konečně je to taky jednou obráceně, že spadlo víc, než se čekalo. Ale nějaký výstup Aladina z pátku tam tuhle vlnu nad ránem myslím měl. Ale už zase svítí slunce, tak aby nebylo do večera sucho. Kéž by přišla další vlna, na odpoledne se něco předpovídá. Hlavně, že se citelně ochladilo. I tak jdou místnosti blbě větrat.
Ondráš
Nebylo to tak hrozný něco málo spadlo
https://www.in-pocasi.cz/pocasi-u-vas/seznam.php?m...
Tak nevím co se to zase děje. Chvílema strašné dusno chvílemi zase ten debilní větru a začaly létat letadla jedno za druhým a zase je poprchá, ale ty letadla mně serou. Neuslyšíme hřmění a na víc nějaký blbec někde v dálce s křoviňákem a do toho slepice pořád někdo ruší.
Asi půjdu na hřiby, ale to by byla obrovská chyba kdyby mě tam chytla bouřka.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.