Tak cely den se nam vse tesne vyhnulo a stocilo se na vychod k rece, ale ted bourka prochazi nad nama... Nastesti "hodna" - kroupy ani vitr nenese, jen spoustu deste a ochlazeni.. Chvili to bylo dost prudky, ale aspon se vse zaleje, v potoce uz byly jen louzicky...
Ach jo, bouřky zase detekovaly přítomnost Prahy v kolizním kurzu a předvádějí ukázkový úhybný manévr na východ. Jen se podívejte na radar, jde to několik snímků rovně na sever a pak to záhadně před Prahou začne zatáčet. Co to jako je?
Jestli se bouřky dostanou až k nám sice nevím, ale minimálně blýskavice je opravdu parádní. Teď obzor směrem na západ bliká téměř neustále, ještě v kontrastu s měsícem je to krásný pohled.
Rezna85 To mi ani neříkejte, v MB sprška a přijedu na zahradu a opět ani kapka, to seno jsem tam mohl nechat celý týden a bylo by krásně usušené. Už mě to fakt točí, v Čechách se honí bouřky a deště jedna vlna za druhou, aktuálně prolitej celej západ, dokonce i Haná si v týdnu užila, i Brněnsko a okolí + komplet sever a já už 14 dní nic.
Tak se na jižní Moravě vytváří bouřky, ale čím to je že při každé vytvořené bouřce se vzápětí objeví i kroupy jako tomu je už teď na Hané.
Dnes to bude asi opět brutal i Aladin už se umoudřil a namaloval nám tu nějaké lijáky.
Jinak proč nikdo nepíše co se dělo večer a v noci na Vysočině a Olomoucku tam to musel být docela zase masakr a teď se to tam tvoří znovu.
Zase se začíná probouzet ten zas...ý vítr. Bouřky moc nemají rády vítr. Včerejšek beru to muselo foukat protože bylo přes 30 , ale dnes by už nemuselo.
Po těch vysokých teplotách si dnes přijdu jako v zimě. Ale po přechodu přeháňek od jihozápadu se vyjasní, protože se k nám bude nadále rozšiřovat tlaková výše. Nejbližší bouřky až za několik dní.
Rezna85 tak je tam více lesů a je to trochu vejš, dnes jsem jel do Jihlavy a i tady je neuvěřitelně napršeno, z lesů se paří, že to láká na houby, Pelhřimovsko i Havlíčkobrodsko též solidně zapršelo, prostě komplet celá Vysočina, vyjma J a JV okresu Třebíč a zrovna v MB vše končí a šmitec, ale třeba se to vrátí jako v květnu a spraví to 1 pořádná bouřka, dnes nejsem doma, tak je velká šance aspoň na přeháňku.
No dopadlo to hodně dobře. Původně modely na západě s ničím nepočítaly a ráno přišel vydatný déšť a napršelo plošně kolem 10mm, lépe už to snad ani dopadnout nemohlo