Diskuse o počasí Bouřky od 10.6. do 14.5.2019
No vypadá to na jeden z největších propadáku za celou dobu co sleduji počasí.
Tolik výstrah a dvojek od estofexu několik dní v řadě a ona na většině území nespadne ani kapka.
Velmi vtipná je také ta online reportáž zde na in-počasí: "Bouřky se u nás budou tvořit i večer a v noci na zítřek (zejména na severu Čech). Zítra během dne se přesunou na Moravu a Slezsko (v Čechách naopak už většinou hrozit nebudou)."
Jako by tu snad dnes něco hrozilo.
Už je to jako vloni... Pořád slibovali bouřky a pořád se nic nedělo... Jen vloni měli tu soudnost a většinou to všude stáhli alespoň den až 2 předem, letos k tomu dokonce vypisujou i online reportáže. Chudák aladin tu dostal bídu a teď ty polední 2 dny je nejpřesnější...
Ještě jak říkali, že to dneska podpoří fronta docela by mi zajímalo, jako kde to teda je
Jinak už 5 dní GFS drží na sobotu večer pro jihozápad za 6 h přes 50 mm jsem zvědavej, kdy to zruší nebo jak to dopadne ¨
a taky tam je na celý týden bouřky a zase rozhraní. takže víme jak to dopadne.
No popravdě musim říct....bude to asi velká haluz.Od J se vytvářejí přehánky ze kterých pravděpodomě vzniknou bouřky.
aahaz
Myšleno to bylo,tak že aspon u nás na Děčínsku se vyskytne bouřka.
Hlavně, že se od západu začíná ochlazovat, bouřky-nebouřky. Sice bych si nemyslel, že budu v červnu někdy vyhlížet jednodenní ochlazení na 27, ale co už Jinak poslední roky mi přijde, že ČR je změnami klimatu postižena zásadně - žádná vlna sem nedoletí, vše skončí v Německu nebo na hranicích a jiné zdroje vody a chladu v létě v zásadě nejsou. Dlouhodobé vlny suchých veder budou zřejmě realitou do budoucna
Na sobotu je tam v aladinovi 37 stupňů... noc na sobotu min 23-24. To jsou šílené hodnoty na polovinu června.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.