Ahoj , chci se zeptat , to co jsem zakrouskoval na tom radaru , tam prsi , nebo to je nejaka chyba ? Prijdou me totiz ty odrazy trochu zvlastni. Dekuji za odpoved.
charlie Zádržná vrstva byla silnější, než se očekávalo, jinak nevím - ale sondáž nad Prahou v 18.00 nevykazuje zas tak znemožňující hodnotu CIN, ale asi to stačilo na to, aby to buňka nepřekonala. I když, Aladin s žádnými srážkami nepočítal a jak mu to hezky vyšlo
casipo Haha taky mě to napadlo. Ono se může krásně stát, že dosud se všechno odehrávalo na západě/severu a od zítra se to bude odehrávat na východě a my zde v tomto "superbouřkovém" týdnu pěkně utřeme. Nicméně dneska jsou šance o něco vyšší, i když to už se říkalo v pondělí o úterku a dopadlo to, jak to dopadlo.
Lucina Sotva začalo léto s bouřkovou sezónou, a vy už chcete zimu.. Já jsem pravý opak, miluju léto a bouřky. Zima je pro mě spíš takové depresivní roční období.
Takových dní je málo v roce .. Já mám nejradši 20, pod mrakem a svěží vánek. .. Co se bouřek týče, na 100% bych na to nespoléhal, to se ještě xkrát změní a spíš k tomu, že nakonec nebude nic
Dneska už jsou ty bouřky pravděpodobnější než v předchozích dvou dnech, fronta by měla přecházet přes nás. Zatím by to podle modelů mělo být nejsilnější na sever od Prahy.
lukashrn Ano, dneska to bude nejsilnejsi. Estofex dokonce vydal MD, kde upresnuje podminky a co nejvice hrozi (supercely, velke kroupy a na S Cech i vydatne srazky). Dnes to urcite vyjde, protoze narozdil od vcera nas bude prechazet studena fronta (spousteci mechanismus), CAPE az 3500J/kg, strih vetru az 20m/s atd...Dnes to bude vostry...
No nevím, spíš to vypadá na opakování včerejška. Iniciace v Krušných horách (jestli vůbec) a všechno se zase odehraje na severu v Německu. Rád bych se pletl.
Ondris Dnes nas prejde studena fronta od Z k V. Narozdil od vcera se na tom shoduji i vsechny srazkove modely. Vcera tam az na ICON (SZ Cech) nemaloval nikdo nic...Dnes to vyjde, verim tomu...