Marek H. Dneska to zas bylo podhodnocené, sice lovci bouřek dávali trojku, ale čhmú jen stupeň 1 a rovnou supercela a musim říct, že ten shelfcloud byl parádní, bydlím cca 15km západně od K. Varů, linie postupovala na západ, ale pak vznik ten shelfcloud, celý se přetočit a celé se to začalo přetáčet na východ. Hlavně ta nízká oblačnost šla od Z, potom od S a najednou přišlo to krupobití od jihu, je to nejsilnější bouře, kterou jsem kdy zažil.
Je úchvatné sledovat ty kamery, jak to putuje a zatáhne se a je tma jako v pytli. No a hlavně to OCHLAZENÍ na 19°C, to musí být krásný vzdoušek. Kupodivu to nevypadá na extrémní vichr dle kamer.
No každopádně to video od Mnichova, co je na hlavní stránce, jak padají ty kroupy do jezera je enormní a už na hranici nebezpečí. Blesková aktivita je na tom hodně velká, 1 blesk za druhým, dle videa, co mi poslal ségra.
Ale že ty mraky dokážou být husté. Kamery úplně ve tmě. Jako tohle jsem fakt nečekal. Spíše až zítra, takže Aladin totálně mimo a ICON skoro přesně (sekl se jen o pár desítek minut).