Diskuse o počasí Bouřky 2.6. až 7.6.2019
Yurri
Tys měl pěkněl luxus když si byl mimo domova, ted jsme měli něco málo my, samozřejmě všechno zesílilo až nás to přeskočilo, ale jo, hezké, pár blesků sem tam hrom, a trošku to osvěžilo. Tys psal o 33 mm, u nás 4 - takže ano, u tebe těžkej luxus. Ale jo, jen strážnice má 25 mm a strání 35 mm, tam už to mohlo dělat problémy, to je už hezký, ale okolní stanice mají třetinu. Divné, že to vždy čáchne pouze tam.
Nebojte se ne nevytopilo nás to, ale já jsem opět v tom nejlepším byl v práci vy nechodíme do práce? Něfachčenka?
No byl to opět masakr ta Valašská Bystřice to opravdu odnesla nejhůř a těch 60mm tam klidně spadnout mohlo u nás to bylo 30 a po předchozím nasycení to udělalo své, ale jak říkám žádné drama to tady nebylo. Jen museli naši hasiči vyhlásit požární poplach a jeli pomáhat na tu Bystřici s odstraňováním škod, ale co jsem slyšel od starosty tak naplavený štěrk na cestách.
Když jsem se díval na radar tak ukazoval bílé fleky i u nás, ale nikdo mi kroupy nepotvrdil, ale v té Bystřici nevím. Potok nad přehradou opravdu vyleťel hodně rychle na 3, ale už se zase vrátil na 2
Jinak co se dívám na radar tak pěkný masakr byl i na tom jihu co šlo že SK. Něco je i na severu u Bruntálu a Mladé Boleslavi a krásně to vypadá i na webkách chmu Liberec, Hejnice a Poděbrady takové hezké koláče.
ESTOFEX totál mimo a v Čechách si stále stěžují, ale Aladin už je varuje že se brzy dočkají
igor127
Já měl na zahradě 22mm, teď ta Strážnice měla 25mm a ten červený pruh byl východně zase směrem na mojí referenční lokalitu, takže řekl bych asi remíza, zítra mi stačí 15mm a povrchově gut, je fakt parádně, vlhko, teplo a nefouká, seno za 2dny hotové, celkem spokojenost.
Tak u nás se kolem vytvořilo několik jader a obcházely nás. Ale nakonec se vytvořilo ještě poslední a to šlo přímo přes nás tak spadlo 10mm žádný extrém to nebyl. Blesky byly taky slušné lítalo to kolem dokola. Letos to byla 1 přímá bouřka. Nejlepší byl konec silný přívalový déšť a najednou úder blesku přibližně do středu vesnice pár desítek metrů od nás a v ten moment přestalo pršet a vylezlo slunko. A žádný blesk už nebyl.
Čekají nás velmi silné bouře
Tropické počasí, které panuje ve střední Evropě bude pokračovat i v dalších dnech, i když v pátek a v sobotu se přechodně ochladí. Přes naše území bude postupovat studená fronta na které se budou vyskytovat velmi silné bouřky. Podle některých modelů by v průběhu zítřejšího dne mělo být hodně energie, která zajistí, že bouřky budou mít dostatečné palivo. To však měly i během dnešního a včerejšího dne, ale chyběla jim podpora. Proto bouřky, které se dnes a včera vyskytovaly stály téměř na jednom místě. Zítra však bude podpory daleko více, protože do střední Evropy postoupí studená fronta.
Během zítřejšího dne tedy čekejme bouřky, které už budou postupovat od jihozápadu k severovýchodu a budou se na nich vyskytovat vydatné srážky, kroupy a silný nárazový vítr.
Bude to však jen zlomek toho, co nás čeká v průběhu příštího týdne. Během neděle se však obnoví příliv velmi teplého vzduchu od jihu a v pondělí už se opět maximální teploty budou pohybovat kolem 30 °C. Zároveň se do západní Evropy začne dostávat studený vzduch ze severozápadu a nad střední Evropou se vytvoří výrazné frontální rozhraní. Na takových výrazných frontálních rozhraních se pravděpodobně budou tvořit supercelární bouře, které by mohly páchat velké škody.
Frontální rozhraní se v průběhu příštího týdne bude posouvat od západu na východ a zatím v tuto chvíli není jasné, jak dlouho to bude trvat. Některé modely čekají, že ve středu už budeme za frontou, některé však očekávají, že se toto rozhraní bude nad námi vlnit až do soboty. Tak i tak nás čeká velmi bouřkové období.
Bude asi veselo
Předpověď na dnešek slibná. Na to že estofex občas podhodnocují situace. Uvidíme
Všechny srážky z Aladina tradičně smazány. Z 20 mm jsou rázem sotva 2. A fascinují mě textové předpovědi, že v noci občas déšť a postupně polojasno. Realita je, že ani nezačne, trochu se zatáhne, foukne vichr a je po.
Stejně pořád nechápu, proč ty TN choděj přes léto vždycky ze severu Španělska rovnou k severu a ne dál k SV. To nemají sílu si tu cestu protlačit?
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.