frenki12 Jojo, dneska to byla paráda ale kolem tý cca 17:00 to vypadalo, že nic nebude, vždycky se to nakupilo, udělala se přehánka a pak rozpad, až pak to Šumava nakopla
Jak se to pořád tvoří až za tou Plzní. Celý den, to snad ani není možný. I když my jsme na tom podobně, teď se něco začalo tvořit na Hradecku, ale Pardubický kraj pořád ostrouhava
my taky začali pěkně zostra. První letošní bouřka také, jako na mnoha místech, až dnes, ale za to se vší parádou. Chvílema den, chvílema noc, přívalák s pár krupkama a vítr mi odnesl trampolínu do polí Ale pár kilometru severně, v Příbrami, docela velké bílé jádro a co vím od příbuzných, tak docela slušné krupobití. BTW, aladin mi na celý dnešní den nehlásil ani kapku. Až na 22. a 23. hodinu hlásí souhrně 24 mm. Asi to netrefí na milimetr přesně, ale i tak velká pochvala.
Edit. Tak Příbram má během cca 15 minut rovných 40 mm
ČHMÚ vydal výstrahu na velmi silné bouřky s úhrny až 50 mm pro část Jihočeského, Středočeského kraje a Vysočiny. Platí do 1:30, resp. 2:00. V okolí Písku aktuálně to vypadá dost zajímavě, okno mám na tento směr, stále se tam blýská. Jen to pásmo se opět vytvořilo za námi, zde přívalový déšť asi 20 vteřin a 0,7 mm. Zase na druhou stranu o nějaké kroupy nestojím
Prez Prahu dnes prosla prutrz, kroupy necely 1 cm, zas tolik krup ne. Byl to docela rozsahly komplex bourek na fronte, mozna az do MCS. Razantne se odpoledne setmelo a prutrz byla dost silna, i nad 60 mm/h, az mozna 100 mm/h. Tloik se zas neochadilo a za bourkou bylo relativne teplo, pri bource se ochladilo cca na +15.
Praha Libus prutrz a bourka 06.06.2019. Zdroj: http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/oa/data_milos/milos.png