charlie
Jj 2 minuty intenzivněji sprchlo a už jenom poprchává. Letos jsme tu ale na ty bouřky měly docela štěstí, tak hlavně ať sprchne u Samika tomu spadlo polovina srážek od začátku července oproti Ostravě a sucho je u nich velice podobné jako na jižní Moravě.
Diskuse o počasí Bouřky od 1.9. do 4.9.2018
No bohužel jsem se před týdnem přestěhoval do Opavy. A teď jde hlavní komplex přes mé bývalé bydliště. to nasere Ale snad i Opavu to krajem vezme a prší slušně.
Tomas1241980
A máš pravdu nám tu skoro neprší všechny fronty co zalily východ se nám vyhnuli Za srpen máme jen 31 mm.
Největší sranda na tom je , že nejlíp to vyšlo Iconu ten počet mm dneska večer. Ale k tomu, aby to vyšlo Aladinovi stačily 4 km a spadlo by tu okolo 15 mm. Neskutečné jak těsné to někdy může být, Ze Svk by ještě něco přijít mohlo,ale ten směr srážek k severozápadu je už moc výrazný.
O něčem takovém se nám může jen zdát. Za celý den ucamraného deště jen 3 mm. A budeme rádi, když se do pondělí dostaneme na 10 mm v součtu. Proč takové komplexy bouřek nejsou taky někdy u nás. Buďto to vyžere Morava, nebo jižní Čechy či Brdsko na jih od Prahy. Tady jsem nikdy nic takového nezažil, aby byla bouřka několik hodin v kuse.
U nas na jihu Ostravy ty hlavni srazky zacaly az po pulnoci. Silny lijak cca 45min. jsem pozoroval od cca 0.30h. Zpocatku byla i bourka na to ze je zari i silna. Blesky i hromy nejsiln.taktez az po pulnoci. Podobnou situaci z prvnich zarij.dnu nepamatuji.... dnes odpoledne a vecer ocekavaji bourky take.......
Ty včerejší bouřky byly na Moravě a ve Slezku dost silné.Dobře je to vidět na těchto 2 mapách.Vzhledem k tomu že blitzortung zaznamená tak maximalně 70% blesků,které se včera vyskytly.Reálné číslo bude určitě nad 15000 blesků za včerejší den.To je myslim dost slušné číslo.Dneska asi bude znovu překonána hranice 15000 blesků.
Dneska bude zřejmě bouřek o něco více než včera.Já očekávám ty nejsilnější v pásu táhnoucím od J Moravy přes Vysočinu a V Čechy.Dál k SZ budou velmi pozvolna slábnout.Na samotný SZ dojdou spíše zbytky.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.