Diskuse o počasí Bouřky od 1.9. do 4.9.2018
V Ostravě již nyní lze pozorovat blýskavici z bouřek v Beskydech a v Hranicích na Moravě. Za normálních podmínek by se tu ty bouřky dostaly,ale dneska si tím pořád nejsem jistý. Pokud by něco z těchto bouřek dorazilo až sem, tak nejpřešnější předpověď bude mít model Aladin.
charlie
Popravdě vám řeknu, že když tu ráno byla ta mlha a 17 C, tak jsem čekal, že tu nedojde vůbec nic. Pak ve 3 trochu zapršelo, ale toto co nyní je od Oder až po Rožnov, očekával pouze Aladin. A vůbec jsem mu to odpoledne nevěřil, ale nyní to minimálně na silný déšť v Ově vypadá. A blýskavice je naprosto skvělá jenom škoda špatné orientace panelového domu. Zítra a v pondělí by se u vás něco vyskytnout mohlo.
charlie
Zítra budou bouřky ještě víc rozsáhlejší a intenzivnější.
Jinak frekvence blýskání je asi okolo 6 s. To je na září naprosto neuvěřitelné. Jako to že bude nejsilnější noční blýskavice v září je asi stejné překvapení ,možná i větší než bouřka 4.10.2012.
charlie
Zdá se mi že to ještě trochu zrychlilo. A protože se nacházím na jihu Ovy, tak už slyším i 1. hrmění. Napíšu až se přidají i srážky. Zatím jenom fučí,blýská a hřmí. Ale ta bouřka je pořád ještě 30-40 km. Jenom sem tam udeří osamělý blesk někde blíž.
Tady na střední Moravě byla ta bouřka úplný ideál, žádný vichr, bleskové aktivita zpočátku jenom slabá, ale postupně zesílila na docela výraznou. Ale co je hlavní to je déšť a tam bouřka opravdu nezklamala, spadlo 30 mm srážek, takže za mě opravdu pecka. Navíc je pořád šance, že v noci ještě něco připrší.
Zatím stále neprší a zdá se, že problémem nebude rozpad těchto bouřek, ale to že se vyskytli, tak pozdě ve chvíli, kdy už srážky ze směru na Sv začínají mířit k severu až severozápadu. Nejspíše u nás hezky zahřmí, ale přílis nesprchne.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.