V Jihlavě teď teda nářez. Pořád se ty bouřky tvořily okolo nebo se městu vyhýbaly, ale teď přívalový déšť, silný vítr, viditelnost sotva pár metrů. Je tu tma jako v 9 hodin večer a blesky jeden za druhým.
no tak nás to krásně obešlo, jen se zatáhlo a fouká. Vysočina hezky jede, čechy taky dostaly, SV Čechy a Morava také. No jako obvykle, dokonce i yurri má 10 mm, zlatý to kraj ten jeho.
Dnešní bouřky mě zklamali. Ta bouřka, která byla na Z Prahy postupovala velmi rychle oproti ostatním a dál k severu slábla, i proto z ní moc nenapršelo, ale silné nárazy větru byly, to jo.
Tady v Čechách bych dnešní den nazval, tak jak to rychle přišlo, tak to rychle odešlo. Výstraha mohla končit tak ve 4 odpoledne pro Čechy.
Ještě typuji že to večer znova do čech od jihu dorazí po bouřce se ochladilo na 18C , znovu je 26C , dusno a dle webkamer z plzeňska se něco ještě vytvoří je 18h a výstraha je až do 23h!
Hurec Byl bych rád i za ten déšť samozřejmě, ale od začátku roku tady nebyla ani jedna přímá bouřka, což je pro mě jakožto pro pozorovatele bouřek zatím velké zklamání a vytopený sklep a bahno na zahradě u mě prakticky nehrozí. Nyní to opět vypadá na klidné počasí bez bouřek, uvidíme co přinesou další dny.