Diskuse o počasí Bouřky od 8.5. do 11.5.2018
Tak kde jsou ty bouřky??? Hydrák měl na dnešek na většině území přeháňky a bouřky a zatím jen ojediněle. Jestli se to nezmění, tak teda zase propadák. V Praze samozřejmě vůbec nic, radar je zase postiženej, hodinu ukazuje zelenou a ani nekape. Naopak v okolí prahy maj bouřek habaděj.
byl jsem v Kosově hoře kde přeze mně prošla vytvářející bouřka byla v tu dobu ještě slabá. Vyrazil jsem do Příbrami v domnění že mě bouře doženou po cestě hodně zesílily a potkali mně i celkem pěkné kroupy. teď jsem v příbrami a točím a čekám na to až to sem dojde je to hodně pěkný bouřkový komplex
Frantis a spol.. Radar ukazuje správně. Jsou to jen kovadliny z bouřek ze kterých většinou neprší, nebo jen slabě. A jak už jsem psal, tak kovadliny to u nás zadusily a nová jádra se vytvořila v prostoru kde bylo čisto. Tady už nekáplo ani nepamatuji. Naposled snad pár mm že slabé bouřky v dubnu. CHMI zrušil pro Prahu to nebezpečí požárů, tak asi se sucho už taky samo od sebe vypařilo.
kostohryz
Tak silný déšť úplně ne, spíše slabá až střední intenzita (zelená až žlutá). Silný déšť je detekován pouze v jadrech. Teď je to na radaru krásně vidět, jak se to mezi Prahou a Plzní rychle rozpíná. Porovnej si to s družicovým snímkem. Naopak u mrtvých bouřek na Vysočině se kovadlina velice rychle rozpadá. Něco jinýho pak nastává u silných bouřkových komplexů a MCS kdy už je kovadlina tak mohutná, že z ní kapky vypadávají až z zemi a dokáže hezky zapršet.
Taky sušíme a přitom by déšť byl tak potřebný.Všechno žluté,dejchat se pomalu nenechá.Závidím místům kde jsou přeháňky.Tady je ještě šance tak za dvě tři hodinky,ale zatím jde vše na Krkonoše a Jizerky.Kdysi se Jablonci říkalo nočník světa.Když nikde ne,tak tady pršelo.Teď poslední rok-dva se to nějak otáčí.Tak užívejte deště,blesků a já budu alespoň doufat...Nic mě letos nese.. víc jak ten pyl .
Samik
Bouřky se na 40 % území určitě nevyskytly, takže předpověď nevyšla. A přeháňky na většině území taky určitě nejsou. Stačí se podívat na srážkové úhrny, ty myslím že svědčí za vše.
Ondris
To já si z toho dělám jen srandu. Ono z kovadlin prší, ale srážky se před dopadem na zem vypaří. Mě spíš zaráží, proč nevytvoří radar kterej zobrazuje odrazy třeba v 1 km nad zemí, nechápu koho zajímá, že v 10 km prší...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.