Diskuse o počasí Bouřky 4.4. a 5.4.2018
Už to začíná blesk za bleskem haha mám radost
Už je to kousek od nás.
Ondráš*
No ESTOFEX splnil nad očekávání, ale myslím si že i trochu podcenil. Pro ty Němce mohl dát klidně i dvojku.
Jinak zítra by se opravdu něco objevit mohlo, ale jak říkáš bude to slabota, ale možná taky ne.
Dnes taky mělo být pěkně a teplo místo toho mraky a málem pršelo a dopoledne bylo chvílemi i zima možná i kvůli tomu větru který mně už pomalu leze na nervy. Už asi pátým dnem pořád fouká a chvílemi i silně což už není normální a doufám že o víkendu se to změní.
Nádherná bouřka jako v létě akorát se divím že je tak moc silných blesků jsou to hrozné rány a jedna za druhou
Přidávám i ze své lokality zprávy o již odešlé bouřce. Dost me překvapila její intenzita, hlavně co se srážek týče, které byly při příchodu velice intenzívní a i celkem bohatá na počet blesku. Na 4.4. dost slušné, lepší než kolikrát letní bouřky ukoncujici velká vedra
Ondráš*
Než na trombu ci tornádo, bych to zcela určitě tipovala na kouř který vychází zpoza kopce z ledvicke elektrárny
Nevylučoval bych to,že to mohla být supercela.Když se podíváme na hodnotu helicity tak byla kolem 200.Když tato bouře postupovala k nám do obce tak se ten vítr dost točil.Prach ze země se zvedl a točil se vzduchu jako rarášek.Tato bouřka měla životnost kolem 3 hodin.
Predators2
Viděl jsem obrovský shelfcloud který byl vysoko. ;) A nějak to rotovalo ale jen malinko.
Ustecak_Bourak
Já taky zahlíd mohutná oblaka.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.