No super, hlavni pasmo vzniklo za nama, na ty bourky koukame ze zadu, letos je to neskutecny pech tady v nasi oblasti. Aspon vcera vnoci naprselo 18 mm, druhy nejvyssi uhrn letos..
V Boru a okoli mam zname, jsem zvedav co tam bourky napachaji. A ta vystraha je opravdu vtipna, bourky jsou presne tam, kde nejsou vystrahy .
Petr11 Přidává to na grádech a roztahuje se to..zřejmě do linie.. Mohla by to nakopnout Šumava ještě a být z toho opravdu pořádná linie.. Vypadá to dobře..
Noo tak to furt sílí ale zajímalo by mě jaktože jdou vidět záblesky když na detekci blesků jsou za 15 min 2 blesky a přitom se blýská furt v kuse? jinak už jsou ty záblesky ze Šumavy silnější a silnější
No jsem zvědav, jestli nějaké bouřky dojdou i k nám na Kolínsko, když je u nás vydaná výstraha na silné bouřky. Každopádně to vypadá celkem zajímavě, uvidíme, jestli budeme mít konečně taky trochu štěstí .
Já se na jednu stranu těším na ty bouřky na východě, jestli teda něco bude, protože letos jsme tady ještě žádnou pořádnou bouřku neměli, ale na druhou stranu mám zas obavu aby nepřišlo něco silneho
Dávám report... Extrémně lije, úhrny kolem 50 mm, parádní blýskavice,duní zem jen tak dál!!! Asi sem ty bouřky podcenil už se nemohu dočkat na dnešní grand finále
Všude okolo nás bouřky, zatím nás žádná nezasáhla primo. Podle radaru by nás něco chytnout mělo. Blesková aktivita je ohromná, co vteřinu to blesk Ještě před hodinou nad jihomoravským krajem nebylo nic
Tak střední Morava docela divočina. Ohromná blesková aktivita, krásná struktura oblačnosti, bohužel taky velmi silné nárazy větru a sice málo, ale podle zvuku bohužel asi dost velkých krup. Nebýt těch krup byl to skvělý zážitek, přitom se tu vlastně nic nečekalo.
Ve čtvrt na tři mě vzbudilo hřmění a blýskání. Bouřka se celkem dost rychle přibližovala a za pět minut už byla nad námi. Každou chvíli blesk za bleskem a v jeden moment rány snad přímo nad hlavou. Dobrých 20 minut pršelo. Chvíli přívalový déšť, chvíli běžná intenzita. Když už jsem skoro zabíral k pokračování spánku, přišla další bouřka a vše znovu. Bouřku s takovou intenzitou blesků tady letos nepamatuji. Stanice Tišnov Hájek hlásí krásných 37.7 mm.
Konečně jsem se vrátil z likvidací následků bouřky hlavně stromy přes cestu mnou zaznamenáný nej náraz větru 21m/s. napršelo jen 5 mm a padaly kroupy do 1 cm. Ale nejzajímavější jev byl když jsem ještě pozoroval blesky tak jihovýchodně od mé pozice se nejspíše ukázal kulový blesk. Při pozorování jsem si všiml daleko odemně a hodně vysoko (auto to být nemohlo) svítící koule která se pohybovala pomalu jižním směrem. Asi po 5 sekundách začalo světlo slábnout a po dalších 2 sekundách bylo pryč. Jak dlouho tam byl než jsem si ho všiml nevím a nestihl jsem zapnout ani fotoaparát . Takže celkem dnes nádherné a nečekané probuzení.