U nás dnes také jedna velká bída. Sice nás okrajem zasáhla jedna mikro buňka, spadlo pár kapek a konec. Dnes už nic nečekám, jelikož se k nám natáhla oblačnost z rozpadlých bouřek. Uvidíme, co přinesou následující dny...
Tak asi už nic nepříjde. Vůbec jsem to nečekal a během 10 minut se vytvořila první bouřka. Déšt byl přívalový trval tak 5 minut bylo vidět pár CG+ blesků. A hned potom se vytvořila supercela. Začal zesilovat vítr a padaly kroupy tak do 1 cm nebylo jich ale mnoho, déšt byl přívalový a trval 20 minut, bylo vidět i pár CG+ blesků určitě jich bylo víc, ale nebyly vidět kvůli přívalovému dešti. Poté jsem pozoroval jak supercela odchází a přišla již 3 bouřka sice nás netrefila úplně přímo, ale déšť byl chvilku přívalový. I na této bouřce bylo vidět pár CG+ blesků. Čtvrtá bouřka byla už slabá, ale déšť naní byl vydatný, byly slyšet pouze 2 hromy. Celkem napršelo neuvěřitelných 63 mm vody. Byla to již 20 přímá bouřka v tomto roce.
Tak u nás tedy nic moc, čekal sem něco lepšího, ale přesto poreferuji o počasí u nás, SZ bouřka, od JZ až jihu mediocrisy- congesty, pak krásné Cb, obrázky se mi nepodařilo přidat. A tak přidám, až budou zkomprimované.
Tak bouřka nás úplně obešla, takže velká část jižní Moravy a Hodonínska nic. Opět trajektorie hranice zlínský/jihomoravský kraj. Černo a blesky hezké. Ale Hodonín jen vítr - parádně si vysušíme ještě víc, no čekal jsem trošku víc, ale bohužel.