Příbram kratší bouřka 4 slyšitelné zahřmění silnej déšť už to odchází a je dusno bouřky ještě přijdou. podívejte se na bouřky z německa ty jdou a sílí a míří do ČR co si o tom myslíte?
A jéje, vidím snad bouřku pár desítek kiláků od nás? to by bylo, aby u nás už pořádně nezapršelo, ale buď se to rozpadne nebo nás to těsně mine, jedno z toho No možná nás to nemine, střih větru je výborný, tak snad jo
V Bavorsku se vlivem silného střihu větru vyskytují i supercely (dle radaru je tam zachycena rotace). Také bouřka jižně od Čech na pomezí Rakouska a Německa je supercela (na radaru má již odrazy přes 60 dBz). Na našem území se zatím žádná nevyskytla.
Tak dnes nečekaně paráda. Ohledně podívané určitě letos zatím nejlepší bouřka. Sice blesků nebylo mnoho ale téměř všechny se táhly po nebi. Napršelo 8 mm a nejsilnější náraz 11,5m/s.
Od soboty 8. července až do dneška jsem byl ve Vysokých Tatrách na týdenní dovolené. Zastihlo mě tam celkem 5 bouřek, z toho hned 4 byly přímé a 1 okrajová. V úterý večer jsem navíc ještě k tomu pozoroval až 200 km vzdálenou blýskavici (to je můj nový rekord). Za celou dobu, co jsem v Tatrách byl, napršelo podle odhadů z radaru a taky dle okolních stanic okolo 45 mm srážek, tedy přibližně pětkrát více než za stejnou dobu v Brně (zde za dobu mé nepřítomnosti napršelo 8,9 mm srážek a vyskytlo se taktéž celkem 5 bouřek, ale v tomto případě jen okrajové a vzdálené - v pondělí to byly 4 bouřky, a to 2 okrajové a 2 vzdálené, a v úterý ještě jedna vzdálená bouřka). Více než 75 % srážek ze zmíněného tatranského úhrnu napršelo z těch inkriminovaných 4 přímých bouřek...
Zde ještě doplňuji reporty všech bouřek (a blýskavice) z Tater a rovněž nějaké ty fotky: URL URL URL URL URL URL
CC blesk
Přicházející Cumulonimbus
Přicházející Cumulonimbus
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.