Dneska opet velka bida...krome lokalnich bourek, nic...ostatne jako obvykle...v PA nas tesne minuly 4 bourky, dnes uz 3...to je k smichu tyhle bourkovy dny...Esrofex 2, nic, ted 1 a opet ani kapka...Kde je ta fronta? To je ta rozpadajici se lajnicka? Uz se jen smeju tem bourkam v CR...
Diskuse o počasí Bouřky 5.7. až 12.7.2017
No co se to stalo v těch 19:00 nechápu jde to vidět i na radaru. Tma a liják a najednou mi svítí slunko do očí. no aspoň napršelo skoro 10 mm unás západněji více to budu vědět až zítra v práci jak kuknu na měřák. A kroupy se nám vyhnuly takže je to fajn. Sice ještě něco nás méžná zasáhne ale to už nic není.
.
Samik
Já to sleduji je to ode mě kousek a je to nehezké, je neuvěřitelné, jak si bouřka neustále vybírá stejnou trasu kousek západně od nás. Několik blesků udeřilo prakticky u nás. V Olomouci jim napršelo taky krásně a tady 0,8 mm.
Je to na zbláznění, když vidíte mlhu z vydatného deště pořád a pořád pár stovek metrů od vás.
No snad jim tam ten slejvák moc velký škody nenapáchá, kdyby se to raději rozdělilo a plošně by spadlo kolem 30 mm.
Tak že to na Prostějovsku nebyla žádná sranda dokazuje i tento článek: http://zpravy...32_domaci_hro
Bohužel nám toho moc nenechali, spadly zde 3 mm. Což je sice milé, ale bohužel to sucho nevyřeší, tak snad se dočkáme co nejdříve vydatných srážek.
Patek bida, vcera bida, no nevadi, jedeme dal.... Co si myslite o zitrku, CAPE kolem 1000, kterej by mohl stacit, strih vetru peknej...ve 20h kolem 20m/s, takze neco organizovanejsiho a prechod fronty vecer v idealni cas...zitra by neco mohlo dorazit...uz tu taky neco chci...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.