mám známého z ČHMÚ a ten mi říkal, že zítra ty bouřky a doprovodné jevy budou ještě silnější než dnes - přitom u nás dneska tři mírné bouřky a dohromady celkem dvě hodiny slušný liják, takže zalito pěkně...
Z nikoho si srandu nedělám, takže si tohle odpusťte. Já jen napsal, jak tomu je na JM...ne že JM je jediná co neměla vůbec nic. Já ale stále doufám že to co je nad Rakouskem by snad něco mohlo přinést, i když asi ne, bude už pozdě...
Dneska se nachází studená fronta ve Francii. Zítra dorazí do Německa a večer by měla dorazit k naší západní hranici. Když na to tak koukám na ty bouřky ve Franci nápadné jsou ty linie bouřek shelf cloud čekám je i u nás k večeru snad se všichni dočkáte všichni nějaké bouřky
Paráda - na Javornicku (u polských hranic) bouří a lije už od 17,00 ...co víc si přát? Jsem zvědavý, kolik mm najdu ráno ve srážkoměru ...ale už teď vím, že víc jak 40 ...
Predators Přes noc budou slábnout a znovu najedou hned ráno v Německu, kde taky budou velmi silné bouřky a k nám pomalu se to bude rozpadat,ale u nás se očekávají předfrontální bouřky hlavně. Na frontě uvidíme jestli bude Squall line, teď se to říct opravdu nedá.
Na Estofexu je aktualizovaná mapka se zakreslenýma kroupama (krom jinýho), myslim, že je to zajímavý porovnání vzhledem k těm jejich zónám se stupni, třeba ve Francii to ukazuje kroupy na jedinym místě, a to maj na ně dvojku, zatímco u nás jsou xkrát, i když jsme měli jedničku/nic... Jen jsem nedohledala, v kolik hodin to tam dokreslili, vzhledem k tomu, že bouřky ještě jsou, může něco chybět..
Tak celý den čekám na bouřku a nic, dával jsem šanci ještě teď těm bouřkám z Rakouska ale zase nic, slábnou a ani nejdou směrem ke mě... tak snad zítra.
U mě také nic. Vlastně jsem za celý týden nezažil jedinou přímou bouřku. Jen všude na netu vidím ty obrázky přívalů krup. Tolik silných krupobití v jednom týdnu se moc často nevidí. Uvidíme co přinese zítřek.
Pěkně to začíná vyskakovat i ve východním rakousku, škoda jen, že to nezasáhne asi moc JV Moravu, ale spíš jinou část JM i když tomu taky nedávám nějaký úžas
Tak zatím nejvíc srážek Obora (u Blanska) 86mm ve 23:10, a ještě tam něco půjde, vytvořila se taková zajímavá šťopka mezi tím českým a rakouským lívancem, tak se asi dočkáme i v Brně. V době, kdy už jsou bouřky večer slité do kompaktních útvarů, mě to celkem překvapilo...
igor127 Ty bouřky jak jsou na SV Rakouska tak celou dobu díky dynamice li rychle,ale teď již jak se blíží k hranicím tak opět zpomalily a začnou se rozpadat.
A pak že se Morava nemá :-) jižní Čechy střed pořád nic všechno jde kolemuz je tu celkem sucho :/ zítra taky nic nečeká model Aladin tak že střed bude dál suchéj až něco malinko v pondělí :-)