Diskuse o počasí Bouřky 26.5. až 6.6.2016
Stranik
Možná pár kapek, podle kamer v Plzni se to poznat nedá.
Jinak ty bouřky opravdu mění směr na SV což je teď opravdu dobrý tak aspon na poslední chvíli.
Koukám na radar a vidím, že v rakouských Alpách vznikají bouřky a míří na sever. Doufám, že dojdou k nám. Nebo v Německu, mezi Mnichovem a Stuttgartem to je pěkná čína. Ty se zase točí na SV. Uvidíme. Jen mimochodem, za pondělí a úterý tu máme 52,2 mm, což je průměr za celý měsíc.
tom.f
Vidím to na pohybu buněk,který jsou v okolí 12km ve výšce je vítr silný a je stočený k SV. Takže můžeme jen doufat,že se nerozpadnou během doby než k nám dojdou tak za 2/3hod. by měly dojít na Západ Čech.
Zdravim, jsem z Plzne, zatim nespadla ani kapicka, ale je jako v pradelne. A muj nazorje, ze to prijde, az bude tma kolem 22:00 az pulnoc
NesQuiK
Ano ty bouřky v Německu opět jdou k SZ,ale teď by to chtělo sledovat Rakousko(Austria),protože zde je postup od JV/J Tyto bouřky již zasáhnou ČR
Uf, vy toho nabrebtáte, teď jak jsou bouřky, tak si to chodím číst .
Nevím jestli to mám v podpisu, ale jsem kousek od Domažlic, celý den se prakticky nad náma drží kovadlina z bouřky. Je to docela zážitek, protože je černá jak noc, přitom ze západu praží slunce. Dnes je neuvěřitelná prádelna, ze zkušenosti vim, že tohle skončí deštěm a v naprosté většině případu prší v noci. Sme za kopcema, takže to chce pořádnou sílu, než se ta bouřka sem přehoupne. Pozorně jsem čítal všechny předpovědi a varování na dnešek, trochu jsem doufal, že z toho něco bude, ale opět bohužel. Včera se tady přehnalo pár lokálních bouřek, tak lokálních, že tady nenapršelo vůbec nic. Za kveten tu napršelo 7 mm, a nebyla ani jedna přímá bouřka. Začíná to být podobné loňsku, to jsem napočítal 2 bouřky za celou sezónu . Ale to jen brblám, všichni by chtěli bouřky .
Zatím se mi ten směr vůbec nelíbí, "lehký" déšť jde na SV, ale těžká bouřková jádra jdou na JZ, ale Německa. Tady z těch kovadlin vůbec neprší, ani jedna kapka, no ještě aby, takový vlhko a horko jako bylo dnes, jsem dlouho neviděl. Vlhkost je vidět, cítit i slyšet. Zvlášť ráno jak byla ta nízká oblačnost, byl normálně opar. Docela zvláštní když je totální sucho.. To co se vytvořilo v Rakousku a jde našim směrem, sem pravděpodobně dojde, ale ne jako silná bouřka, možná ne ani jako bouřka. Proč? Malý detail, v cestě tomu stojí Šumava, ta sem bouřku nikdy nepustila, musí se vytvořit až za ní, nebo vedle ní a sem to sklouznout. Což se stalo za mého pozorování jen 1x. Je to blbej směr, pro Domažlicko. Pro Tachovsko, Sokolovsko, Karlovarsko je to výbornej směr.
Také mě to tak přijde. Ale do Plzně to stejně nedoleze
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.