Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Teplotně podprůměrně počasí pokračuje, v noci na zítřek hrozí častěji mráz

Diskuse o počasí Bouřky 14.8. až 18.8.2015

818
# 17.08.2015, 12:44

matous160
Kdo se podíval na prognózu energie, věděl že bouřky dnes nevzniknou. I když ojedinělé výboje nikdy nevylučujme, spíše se bude jednat teď už o trvalé srážky. Bouřky byly před přechodem rozhraní a v počátku jeho přechodu než došlo ke snížení teplot.

Ohledně srážek nemá cenu sledovat detailně každé výstupy modelů, současné modely posouvají onen pás pro změnu ještě více na S/SV. Každopádně srážky se budou na vlnách fronty různě točit, ve výsledku výrazně zaprší na většině území, kde nejvíce se skutečně při těchto situacích hodně těžko určuje.

# 17.08.2015, 14:35

Myslim..ze na Morave...ve Slezku a na Vychode cech je jeste pravdepodobnost bourek...:) Jinak u nas spadlo zatim velky kulovy...do 2mm.

116
# 17.08.2015, 22:55

Nyní se nacházím v obci Tři Studně na Vysočině. Včera jsme zde zaznamenali dokonce tři vzdálené bouřky, po jedné z nich přišel i déšť, ale to už byla elektrická aktivita ta tam. Jak v noci na včerejšek, tak na dnešek, jsem zpozoroval i velmi pěknou blýskavici, a to vždy nad jižním až západním obzorem. Jinak včera odpoledne přišla jedna mírná přeháňka, ode dneška občasně prší.

Ještě zajímavější věci mám však hlášeny z Brna. Krátce před půlnocí ze soboty na neděli tam přišla taková průměrná přímá bouřka, jejíž doménou byl především déšť, ale žádné nebezpečné doprovodné jevy se nevyskytly. O nějakých 24 hodin vznikla bouřka na podobném místě, ale tentokrát městskou část Jundrov minula západně. Bylo to beze srážek, blýskavice se ale prý ukázala slušná a do toho často hřmělo. Bouřku beru jako vzdálenou, ale ještě tu samou noc, konkrétně dnes před pátou hodinou ranní, prý Brno okrajem zasáhla další bouřka. Znova se prý objevilo poměrně dost blesků či záblesků, do toho často hřmělo. Moc nepršelo, déšť byl silný jen krátce. Po zbytek dne v Brně údajně občasně prší, stejně jako tady na Vysočině. To je dobře, déšť je v těchto dnech opravdu potřeba. :) :prsi: :blesk:

# 18.08.2015, 10:57

Ahojky všem,tady Praha konečně jsem se dočkala už druhý den prší chvilemi dost intenzivně.Bouřka proběhla jedna ale malá,příroda si lebedí.S vodou to je zatím řekla bych v pohodě,zem to stihá vsakovat sem tam louže. Je to bezva po těch vedrech úleva.

74
# 19.08.2015, 22:25

Tak konečně jsem měl čas na to slíbené video. Ukazuje bouřku a potom následný zásah hasičů. Nejsilnější nárazy větru jsem minul asi o 10 minut.

https://www.y...ture=youtu.be

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.