Diskuse o počasí Bouřky 14.8. až 18.8.2015
PočasíPočasí u nás bude stejně jako včera ovlivňovat zvlněná studená fronta. Během dne tak bude opět narůstat kupovitá oblačnost a místy se přidají přeháňky nebo bouřky. Nezasáhnou ovšem celé území a na řadě míst stále zůstane sucho. Přesné místo výskytu bouřky ovšem předpovědět nelze (zejména během zvlněné studené fronty, které jsou velmi složité na předpověď). Nejčastěji se budou srážky vyskytovat v západní polovině Čech. Ojediněle bouřky doprovodí přívalové srážky s úhrny přes 30 mm, menší kroupy a nárazy větru o síle až 80 km/h.
No tak podle meteoraduru by v 16:40 hod mela v praze uderit bouřkova činost tak uvidime jestli se to zas ne stočí jinam.
Liberec to obešlo krátce po druhé hodině a teď koukám a moc to na nic nevypadá ... ale do večera času dost, už by to chtělo, aby se pročistil vzduch.
Včera v okolí Sobotky jsem se dostala (neplánovaně) do bouřky, blesk uhodil pár metrů od nás, děsivá ale nádherná podívaná..
bavorak
Tak tady je uz prtz mracen a nekde je i velka bourkova cinost i z kroupama co ukazuje radar
Pěkný bouřky a občas i přívaláky ... v noci opět před 1:30 bouřka téměř hodinu. V Poledne šla jen nějaká malá poblíž, spadlo jen pár kapek, ozvalo se pár hromů. Před hodinou opět další solidní sprcha, jeden to švihlo poblíž. No a ten trvalejší ten nás teprve čeká ...
Ještě že to chodí z tohot směru, aspoň to tu spadne, z jihozápadu to nás většinou přeskakuje.
Momentálně jdou na Prahu pěkný bouřky, místama i s ledem.
Tak včerejší počasí mě příjemně překvapilo Vyskytlo se u nás spoustu bouřek a nebe jen svítilo. Za celou tu dobu tedy asi od 17:00 do rána u nás spadlo slušných 25mm, žádná sláva sice, ale aspoň něco. Pozoroval jsem krásné blesky a to jak odpoledene, večer tak i v noci a k tomu silné rány hodně bylo vidět CGček. Mám natočné i nějaké videa které bych vám tu chtěl hodit, ale nevím jestli se mně to podaří.
Viděl jsem i bílou tmu samozřejmě dešťovou a bouřky provázely silné nárazy větru u nás naštěstí bez škod jinde, ale takové štěstí neměli:
http://tn.nov...il-blesk.html
Doufám že dnes se situace bude opakovat, ale zatím to vůbec nevypadá. Model aladin včera totálně selhal co se týče těch bouřek na moravě a GFS se trošku trefil. Dnes to zatím aladinovi vychází, ale snad mu to nevyjde na další dny kdy u nás nepředpovídá už skoro nic zato ale j., z., a jz. čech bude plavat
Podle mně po těch šílených vedrech by si měla užít vody celá ČR
A co dramyku ten je zalezený ani nedutá s té bouře.:
Tak už i do Liberce dorazila bouřka a déšť
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.