tak to vyšlo nádherně, po startu Sojuzu jsem akorát otevřel okno a začala bouřka, naštěstí ne taková smršť jako v neděli, jen krásný deštík a nádherné ochlazení.
Diskuse o počasí Bouřky 22.7. až 25.7.2015
před 12 hodinou šla směrem k nám na Ostravu pěkná
bouřka, dle detekce blesků to muselo být dosti silné
na novojičínsku a v Kopřivnici - JIŽNĚ a JIHOZÁPADNĚ
nedaleko od Ostravy.
Postup měla bouřka dobrý, šla směrem na nás.
ALE- jakmile se přiblížila více k městu, KONEC -
dle detekce žádné výboje (předtím snad 16x /min. chvílemi)- já už fakt nevím.
A toto nebylo poprvé
Na strřední Moravě nakonec dnes bouřka byla, dorazila těsně před 10 ráno, začal silně pršet, blesková aktivita byla spíše podprůměrná. Déšť však rychle zeslábl a poté pršelo už jen slabě cca do 11 hodin. napršelo 2,1mm od začátku července máme 10,5mm. Sucho zde i přes slabou bouřku ráno i nadále trvá.
Tak v Brně dnes snad maximum možného. I když situace byla trochu zvláštní, ne s typickým denním chodem, protože kupovitá oblačnost tu vznikala dopoledne a odpoledne už bylo většinou polojasno.
Ráno jsem se probudil a podíval jsem se na radary. Hned o 10 minut později, kolem 7:30, jsem slyšel první hrom. Bouřka nás nakonec přímo přešla a hřmělo až do 9:10. Za tuto dobu zaznělo celkem 21 hromů, viděl jsem i dva blesky. Elektrická aktivita tedy byla spíše slabší. Nebezpečné doprovodné jevy se nevyskytly. Zajímavé to bylo s deštěm - ten nás přešel ve třech vlnách. První vlna byla mírná až středně silná a trvala od 8:05 do 8:30. Pak byla chvíli pauza a od 8:45 do 9:00 nás přecházela druhá vlna, která přinesla déšť nejsilnější. Jeho intenzita byla chvíli taková, že se jednalo téměř o déšť přívalový. Pak byla přestávka jen asi 5 minut a začalo pršet znova. Poslední vlna trvala od 9:05 do 9:35 a byla převážně středně silná. Za celou bouřku nám napršelo 4,8 mm srážek.
Pak se vyskytla kolem poledne, konkrétně v čase 11:40 až 12:05, ještě jedna slabá až mírná přeháňka. Přinesla však pouhých 0,1 mm srážek. To tedy završilo dnešní úhrn na 4,9 mm a když k tomu tedy připočtu jednu zajímavou přímou bouřku, tak vím, že jsem více asi chtít nemohl.
logitech
Taky si rikam... Vzdycky kdyz vydali vystrahu a varovani a sileny hoax na seznamu a tak, tak nebylo skoro nic...ted maj varovani jen pro Moravu a Vysocinu, tak bych se nedivil, kdyby prave i do Cech v noci ci k ranu prisla nejaka ta bourka... Necekam nic ohromnyho ale nejaka prumerna bourka s poradnym destem co zaleje Cechy i Moravu, no proc ne...
Ano, dle radaru bylo v Huslenkách temně červené odrazy, kousek dál i bílé jádro. Vzhledem k pomalejšímu postupu bouřky to musela být šupa!
Zítra se nebudu dívat na radar, akorát bych byl nasranej.
U nás je po kukuřici, prostě uschla, zabalily to i některé stromy, hlavně břízy shodily listy, těžko říct jestli ještě obrazí, možná si daly jen rychlejší podzim.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.