Já nevěřim že k nám do Vodňan něco přijde nejprve to předpovídalo že naprší 10 mm, teď se podívám a už jen 3 mm... nevěřim že něco přijde pořádného na Jih Čech..
Tomamir Nevím, jestli by s tebou souhlasili na Frýdlantsku , ale jo ta dvojka v Čechách byl totál propadák, měla být jen na severu, ale netrefili to vlastně jen o pár desítek km, což při tak obřím měřítku předpovědi není nic. A ta trojka v Polsku taky naprosto oprávněně. https://www.youtube.com/watch?v=vXpapp2wFsQ
Ondris Jojo vim ze Frydlantsko to dost schytalo...ale sever Cech neni jen Frydlantsko Ano, ta 2ka byl propadak, ostatne jako skoro vsechny letosni bourky, ale jinak Estofexu fandim, bylo hrozny jak meli mesic vypadek...:-)
Frýdlantsko je zeměpisně blíže k Polsku, je už za horami, takže ty stejné bouřky, co hlásili v neděli pro Polsko se týkalo i jich a vztahuje se k nim spíše počasí pro Plosko. Tento region by pomalu potřeboval svoji extra předpověď, protože je zde často velmi odlišné počasí od zbytku republiky (zejména při inverzních situacích).
Bouřky dnes pokud budou v noci, tak to zase bude hlavně o blescích a silném větru, ale srážky zase tolik nečekám, protože obvykle je to při nich bída (rychle projdou).
Hmm, tak jsem zvědavej jak to dopadne tentokrát. Předchozí podobná stála za prd. Tráva dostává pořádně zabrat už i u nás, což je docela na pováženou - zelená je čím dál míň, někde už není téměř vůbec zelená. Ve stínu mám 34°C, takže opět mazec.
Nesquick: Vlhko na bouřku? Co to je proboha za pojem?
Já vidím jak bouřky jdou od Z k SV ale snad se vítr otočí zatím se nejsilnější očekávají v Plzeňském, Karlovarském, Ústeckém, ale doufám že dorazí pořádný liják i k nám...