Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Studená fronta přinese zpočátku místy slabý déšť a hlavně na hory ochlazení

Diskuse o počasí Bouřky 17.7. až 19.7.2015

8
# 17.07.2015, 21:11

Marek 2
To souhlasí. U Ústř. hřbitova bylo 36° a teď je 24. ACH.
JInak to byla bouřka pěkná, ale spíš štěkala, než by kousala. Pod stromy je pořád sucho.

182
# 17.07.2015, 21:17

Tak ani tato bouřka co jde cca na Plzeň u nás nijak nezaúřadovala, pouze bylo šedo pod mrakem ale jinak nic.

# 17.07.2015, 22:22

dnes vecer nebude nic. tak zase snad zitra

182
# 17.07.2015, 22:32

Jj, už to chcípe ... Tak zítra s novou silou.

113
# 18.07.2015, 11:10

Dnešní předpověď ESTOFEXU. Nemastná neslaná ani výskyt bouřek z 50%,le celé území ve stupni 1.

Předpověď ESTOFEXu od 18.7.2015 8:00 SELČ do 19.7.2015 8:00 SELČ Zdroj: Estofex.org
# 18.07.2015, 11:11

tak to co je ted ve svycarsku to by mohlo vzit smer k nam.

7
# 18.07.2015, 11:56

Po včerejšku na Estofex nekoukám, bouřky byly všude, jenom ne tam, kde je předpovídal:D:D:D. Bavíme se o těch silných projevech.

113
# 18.07.2015, 12:45

Slováci si už zase užívají. Včera tam měli silné bouřky a dnes se tam valí další. Zajímavé je že přes nás ta oblačnost přešla ráno a dopoledne a bouřky se z ní začaly tvořit až za námi na Slovensku. Taky v Čechách opět něco kvete.

www.blitzortung.org/Webpages/index.php?lang=en&pag...

182
# 18.07.2015, 14:27

Tak k nám přecijen dorazila jedna velmi zpožděná mini bouřka. :D kolem 8.hod. Trochu sprchlo, bylo i pár hromů.

To co leze z Německa na nás má zatím cca dobrej směr, doufám že se to někam u Dyleně nestočí. No uvidíme.

182
# 18.07.2015, 15:14

V Jižních Čechách to koukám padá i s ledem. Na Moravu-Olomoucko se to taky pěkně sešikovalo.

170
# 18.07.2015, 15:42

Ono co ukazuje radar zdaleka neznamená srážky na zemi - tady ani nekáplo a radar je zelenej....
Ale kde to spadne, dokáže se slušně ochladit - Borkovice z 32.5°C na 21°C!!

# 18.07.2015, 18:06

Dneska 37.5 stupnů bourka u rajhradu je silna

# 18.07.2015, 19:12

A to je dneska vsechno? Bourka byla..ale slabounka...jak to rychle vzniklo..tak stejne se to rozpadlo...takovy bourky z tepla mno.

# 18.07.2015, 19:41

Ahoj všem!
Již delší dobu si rád čtu vaše příspěvky, leckdy se zde
člověk dozví další věci, o kterých příliš neví - ohledně meteorologie.
Bydlím v Ostravě a rád budu taky něco přispívat...
tak toto je můj první příspěvek na úvod...
a nyní k tématu:
I dnes marně vyhlížím nějakou tu bouřku u nás v Ostravě, kterých bylo letos u nás neuvěřitelně málo.
Já osobně vím o nějakých 2 nebo 3 bouřkách v červnu.
Byly ve večerních hodinách a byly hodně slabé.
jednu jsem pozoroval 13 a druhou 14.6.2015
JINAK NIC.....
proč tak málo, to fakt nevím..
a zvlášť, když sleduji, jak na tom byli na Z, JZ a SZ Čech, kde jich měli již daleko víc.
I dneska šla jedna dobrým směrem na nás, žel pár km
západně od Ostravy se rozpadla.....

# 18.07.2015, 19:50

vithostis
Taky už jsem doufal a sledoval ji, jak jde na nás a pak to tak rychle před námi vyšumělo, že ani ten déšť z toho nebyl :D Jen teda jak se to před námi rozpadávalo, tak během té situace aspoň foukal velmi silný větřík.

P.S I na stránkách Colours upozorňovali na to, že se blíží na Ovu bouřka, že uzavřou nějaké vyhlídky tam nebo co. Už by to fakt něco chtělo

# 18.07.2015, 19:53

OSTRAVA
a čím si vysvětluješ to, že zde máme tak málo bouřek.
Mne na to nedokázal odpovědět ani renomovaný meteorolog naší pobočky...
Ale asi bude něco na staré myšlence, že bouřka se vyskytne častěji nad místem s čistým vzduchem :-)
což tady nehrozí

116
# 18.07.2015, 20:03

Tak dnes byl zajímavý den už i v maďarském Bükfürdő, kde v noci asi dvě hodiny pršelo a po poledni se ukázala spíše slabší přímá bouřka s nárazovým větrem a téměř hodinu trvajícím deštěm.

Zajímavosti mám ale hlášeny i z Brna. Nad ránem prý byla viditelná blýskavice a do toho párkrát zahřmělo, takže jsem započítal vzdálenou bouřku i přesto, že následně ještě údajně trochu sprchlo. Odpoledne Brno zasáhla jedna okrajová bouřka, při níž prý spadlo jen několik kapek. A v podvečer přišla ještě jedna bouřka, dle výbojů taky okrajová, ale pršelo prý až středně silně. Takže dnes dle údajů, co mám k dispozici, se v Brně nebo kolem něj vyskytly hned tři bouřky. I když asi za moc nestály, dělá to z dneška v metropoli jižní Moravy doposud nejúspěšnější den v letošní bouřkové sezóně. :) :blesk:

# 18.07.2015, 20:08

vithostis
Bo to všecko chodí od Čech a k nám to buď nedojde a projde to těsně nebo se to jako dneska přesně před námi rozpadne :D A když to vznikne na Moravě nebo ve Slezsku, tak to jde vždy oklikou kolem nás mno :D

Ale zase když už tu nějaká bouřka přímo je, tak přímo u mě (Slezská Ostrava) se vždy trefí blesk přímo do země, že ho vidíš na vlastní oči. Kolikrát už uhodil do vedení nebo sousedovi do zahrady :-) Jako tady to přitahuje blesky fest a jít někdy v bouřce po ulici ... bys viděl, jak pak musím kontrolovat své trenky. A děje se to při bouřce celkem často, když jde přímo přes nás.

33
# 18.07.2015, 20:43

Toto už snad ani není možné!!!
Dnes už se nám dokonce několik bouřek dokonale vyhnulo nebo náhle před námi se rozpadly, náhle vyprchyli jak pára nad hrncem... co toto vidím na to už vážně nemám slov. Já mevím jestli je východní Morava a Slezko nějaký začarovaný kruh. Já už vážně nemám slov, my kteří potřebujeme vláhu nejvíc, jako sůl, tak nám tu nespadne ani kapka. Já už vážně nevím jestli to třeba někdo nedělá i naschvál nebo co toto je. Vysichají nám tu studny. Kukuřice nám schne na poli. Už 4x vyhlašovali ve zdejším rozhlase ať šetříme vodou. A už je dokonce na tohle vyhlášená i vyhláška.ze stromů suchem opadávají plody, trávníkyjsou vyprahlé až ke kořenům. Dokonce jsme dneska hasili požár u sousedů co se plazil po zemi po té vyprahlé
travě. Na třičtvrtině řek ve Zlínském kraji už jsou vyhlášené stavy sucha. A mohl bych pokračovat dál. Ale nebudu se zbytečně vzrušovat. Už fakt nevím co tady budeme dělat, jestli v nejbližší době nezaprší. Věřím v nedělní bouřky a nebo v nějaké pondělní přeháňky, ikdyž ty tuto situaci asi těžko zachrání.

49
# 18.07.2015, 20:46

Jihozápad má úplný hovno, všechno až Plzeň a dále si to sežere! Jinak okres Domažlice a hl.Klatovy trápí sucho. Ve studni takhle málo vody jsme nikdy neměli už ani nezaléváme..

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.