Petr11 Nevim no, cekal jsem ze ty vedra utne neco fakt slusnyho a ze to prijde v odpolednich ci vecernich hodinach ale vypada to ze nas to v PO prejde v 8 rano a ve ST kolem 2.-5.h rano...Bral bych to spis o 12h posunute, ale frontu neovlinim
Ano, zatím to vypadá s těmi bouřkami pro východní část země o dost lépe než třeba u nás ve Středních Čechách. Uvidíme, ale já osobně tady nic moc neočekávám jako vždy
Velmi slibně to vypadá zatím podle modelů pozdě večer a v noci na středu ty hodnoty jsou fakt extrémní cape 1800-800jkg mucape 1500-500jkg střih větru 24 na severu až přes 30m/s! a helicita až 300 což jsou hodnoty pro velmi dobře organizované bouře a derecho tak uvidíme jak to nakonec bude
Tohle téma jsem měl na jazyku: Myslím si,že něco přijde až v pondělí ale dneska jsem nainstaloval klimatizaci a věřte nebo ne,vždy se potom ochladilo. Jestli tomu do zítřka tak nebude,tak je to poprvé za deset let.
Tak dnes už očekávám na západě první silnější bouřky. Jsem zvědavej jak to dopadne v tom Německu. Ale pro západ nevypadá vůbec špatně uterní noc na středu . Střih větru je tam o 30m/s.
V noci na zítřek si nemyslím, že by přišlo něco extra k nám, ale z úterka na středu to vypadá nadějně ovšem zatím možná bude vydám taky 3 stupeň od estofexu, 2ka určitě a bude se zřejmě jednat o nejsilnější bouřky letošního roku, jinak v Německu se to už pěkně rozjíždí
tom.f souhlasim...zitra by to mohl byt narez...otazka je, jakou cast to zasahne...aby to zase nebyl jen zapad Cech...rozsirit se to tak po cele republice by byla uleva pro vsechny...