Diskuse o počasí Bouřky 8.5. v noci až 10.5.2015
Jak jsem už tedy zmínil včera večer, včerejší den nám nakonec nepřinesl jen tu noční blýskavici. V 16:00 se vyskytla velice slabá přeháňka s několika kapkami, úhrn srážek byl tím pádem neměřitelný. To hlavní ale přišlo až k večeru.
Okolo sedmé hodiny večerní jsem slyšel první hrom, v 19:05 už začalo lehce pokapávat. Jen o 5 minut později se doslova roztrhlo nebe a viděl jsem nádherný CC blesk přes polovinu oblohy. Pak jsem viděl ještě jeden blesk. Přívalový déšť trval asi 10 minut, takže do 19:20. Definitivně přestalo pršet v 19:35 a poslední hrom jsem uslyšel přibližně v 19:50. Bouřka nám přinesla celkem 9,3 mm srážek, drtivá většina spadla během toho 10 minut trvajícího přívalového deště. Elektrická aktivita však byla spíše slabší, viděl jsem ty zmiňované 2 blesky, k tomu jsem slyšel celkem 8 hromů. Další nebezpečné doprovodné jevy se neukázaly.
Ve 20:15 pak ještě přišel další déšť, intenzitou mírný až středně silný. Pršelo přesně hodinu. Za tento déšť napršelo dalších 2,7 mm srážek, celkem nám tedy včerejšek dal rovných 12 mm, to znamená, že už konečně slušně zalilo. I když jsem se včerejší bouřkou nadmíru spokojen, byla to teprve druhá bouřka letošního roku, takže bouřková sezóna jako taková se zatím rozhodně podle mých představ neodvíjí.
Přikládám foto ze včerejšího masakru v Roudnici nad Labem
https://www.f...1342804212700
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.