Zdravím vás zítra je opět šance na bouřky. Mohly by se vyskytovat místy a mohly by se objevit i na moravě a ve slezsku. Uvidíme s čím přijde ESTOFEX, bouřky pravděpodobně nebudou doprovázeny nebezpečnými jevy.
Již v těchto chvílích začínají přeháňkové jádra vznikat na jižní a střední moravě. Předpověděl to i ALADIN a vypadá že mu to vyšlo
EDIT: Téma bylo z důvodu výskytu bouřek na severovýchodě ČR prodlouženo i na dnešní den neděli 10. května 2015
Změnil: Pavell, moderátor
Diskuse o počasí Bouřky 8.5. v noci až 10.5.2015
Tak jsem viděl přibližně 20 minut po půlnoci záblesk z buňky nacházející se severně od Brna. Tato buňka již není elektricky aktivní a navíc se nacházela v takové vzdálenosti od nás, že z ní nemohly být slyšitelné hromy, tudíž si druhou bouřku letošního roku prozatím nepřipíšeme. Kamarád ale viděl větší množství záblesků, takže se jednalo o blýskavici. To je dobrý začátek, nyní již elektrická aktivita utichla, uvidíme ale, co přijde během dne.
Tady je strašné dusno , ale opět do Čech postupují z Německa bouřky no jak jinak. Tady se to snaží, ale zatím nic moc. Je poledne a bouřky se zatím neobjevují.
Petr 12
S těmi bouřkami jsem to myslel tak, že CAPE už není tak vysoké jako včera od GFS.
P.S.: No jo teď jsem se podíval na ALADINa a už je mi to jasné. V Čechách srážky , na Moravě sucho a taky to tak podle aktuální situace vypadá.
Žádné zázraky jsem nečekal, ale takové fiasko opět taky ne To snad už není možné jaké štěstí mají letos čechy na bouřky. Já jsem letos ještě delší nebo větší bouřku neviděl kromě pár blesků a hromů. No jo západní fronty jsou pro čechy rájem bouřek.
Doufám že to trochu spraví večer a noc.
No jo jak jinak bouřky postupující z čech na moravu už se rozpadly zato postupující do čech z německa jsou stále dost silné a to i přesto že už tam několikrát pršelo.
No neříkejte někteří že u vás v čechách jte letos ještě neměli bouřku To mi mužete vykládat až budu spát
Věř nebo ne, ale bouřku v místě pozorování jsme tu ještě neměli . Ale je to strašně lokální, naše oblast je na bouřky chudá, ale o kousek dál byly jen dnes 2 po sobě, vždyť to znáte, ono to je všude stejné .
Večer se podle radaru přehnala hodně silná bouřka přes Brno, poreferuje někdo?
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.