Tak tyhle bouřky obrovskej propadák...velmi silné bouřky zasáhnou celou republiku...takovej nadpis všude na seznamu, idnesu apod, tak pospíchám z práce a byla to spis jižní polovina republiky...v Pardubicích nic, v Jablonci nic, v Liberci nic a mohl bych pokračovat...ted už zas pere slunce a dusno jako by v ČR včera nic nebylo...velké zklamání...
Diskuse o počasí Silné bouřky 20.7. a 21.7.2014
Tak u nás jsme se přeci jen dočkali až večer přes den nás to těsně obcházelo a okolo 19:30 to začalo, docela silná elektrická aktivita hromy, přechodně i silnější vítr max nárazy cca do 20m/s a silný déšt celkem 20mm srážek v Praze spadlo asi minimálně jednou tolik, ale aspon těch 20 že napršelo a pořádně se zalilo
uničovák
Čekal jsem, kdy se ozvete s vaší hláškou - nezklamal jste
Jinak se klidně přestěhujte, jestli si myslíte, že jsme srážkově bohatší a bouřkově aktivnější, než Uničov, já si to i přes 24 hodinový úhrn stále nemyslím. Myslíte, že to co napršelo je nějaké terno? včerejší přívalový déšť, nebo co to bylo při slabé bouřce, na sucho není to pravé a vzhledem k suchu, které panovalo (někde stále panuje) na tom pořád nejsme nejlíp viz. mapa míry ohrožení suchem....|
A jen tak mimochodem, zas tak špatně to u vás nevypadá - viděl jsem to na vlastní oči
Tak pozor, ten déšť nebyl vůbec tak intenzivní jak se jevil na radaru. Přímo v Olomouci napršelo jak na kterých místech jen kolem 10 mm. Blesky byly více na jihu, takže taky provar. Čekal jsem, že to bude lepší, ale prd. Lokalita Uničov a Olomouc se k sobě dá přirovnat, často zde panují podobné problémy....
uničovák
Ano, pravda často se tu stává, že na jedné straně Olomouce je mega slejvák a na druhé straně ani kapka, ale to jen v případě lokálních bouřek. Včera napršeli dle mého názoru ve všech místech v Olomouci podobné hodnoty. Jinak se domnívám, že pro "naše" lokality, je nejlepší postup srážek od SZ nebo V. Vyplývá to z mého několikati-letého pozorování postupů srážek. Z jiných směrů se buď srážky odkloňují do stran nebo nás obejdou, v nejhorším případě se před námi rozpadnou úplně... Zajímavé ale je, že na Litovelsku pršívá poměrně dost a jednou i s
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.