Tak ona to žádná blesková show nebyla, protože 90% blesků bylo schováno ve srážkách a hromy utlumené. Tady na západě Prahy chvíli silný liják a pár malých krup.
Ve středočeském Benešově tu máme už druhou bouřku od asi čtvrté hodiny odpolední. Ta první sice jen tak malinká ale ta co je tu teď už zas tak malá teda není.
Tak, bouřky odezněly a jsem zvědav,co předvedou dnes,když už se těžiště děje má přesunout i k nám na V ČR. Beztak nic moc ve srovnání se včerejškem,že.
Aladin je podle mého názoru na bouřky slaboučkej. Chtěl jsem se podívat na estofex ale ten tam nemá platnou předpověď. Tak jsem zvědav kde se to začne dneska tvořit...
George Nevím z čeho usuzuješ, včera to velmi dobře vykreslil, vznik a přechod bouřek, velmi přesně odpovídal předchozím výstupům, naopak jeden z nejlepších na předpověď těchto situací.
Tak poněkud nečekaně, se tvoří, netypické dopolední bouřky, u nás na střední Moravě. Blesková aktivita je zatím slabá, zato intenzita srážek je lokálně velmi silná. Mé místo bydliště zasáhla první bouřka okrajem, ale další se již od jihu blíží, tak sem zvědavý. Dopolední bouřky už sem tu dlouho nezažil.