Ted píšou ty trapná media ,včasné varování ,že bouřky spíše ojediněle a odpoledne psali ,že místy a ojedinele silné ,tak at se jdou bodnout :-( Jsem se těšil :-)
Předpověď Aladinu je podle mě velmi nadsazená. Tentokrát je mnohem lepší GFS. Ten dává pár bouřek v noci, ale hlavně zítra odpoledne na Moravu a Slezsko.
U nás nedaleko Olomouce 11 mm a blesků hromada, každopádně podle radarových odhadů a měření ČHMÚ lokálně napršelo i přes 60 mm, takže noční bouřky byly opravdu silné, předpovědi vyšly.
Vcelku dobra blyskavica bola nieco po polnoci,tiez par velmi vzdialenych hromov.Podla radaru burky s pomerne dobrou bleskovou aktivitou boli pod Brnom-smer Znojmo,potom to tiahlo k Hodoninu,ale dalej k hranici to nepreslo.Dnes popoludni sa snad nieco vykluje:-)
Před půlnocí a noci na dnešek aspoň pár kapek ve Strakonicí. http://www.me...e-zabery.html Myslím až dnes budou teprve bouřky i na jihu území.Něco se vytváří. Ani oblačnost od Afriky směr na ČR není špatná.
rochor Tak rochor u nás zatím klid ale jak jsem se dival na posledni zaznam radaru tak se ty bourky ze Slovenska začínají pomalu ale jistě stáčet do Slezska tak uvidíme čeho se tady dočkáme.. A co u vás jake projevy se tam vyskytují. Zdravím M.F