tady je text z této stránky z aktuality v čechách dnes hrozí velmi silné bouřky: V Čechách dnes během dne a zejména večera hrozí velmi silné bouřky. Ty se budou tvořit hlavně na západě, ale postupně se rozšíří i na východ Čech. V noci dorazí na Moravu a do Slezska, ale zde již budou slabší. Podmínky v atmosféře nasvědčují i vzniku velmi silných bouřek, tzv. supercel. V bouřkách se místy vyskytnou silné nárazy větru, kroupy a přívalové srážky.
Nejsilnější bouřky se zřejmě vyskytnou na jihu a východě Čech. Ve večerních hodinách lze očekávat přechod squall line (bouřkové linie) se silnými nárazy větru a přívalovými srážkami. Bude se jednat o jedny z nejsilnějších bouřek v tomto roce.
Diskuse o počasí Velmi silné bouřky 13.7.2011
uchozkunina96
To není od ČHMU
Alfred1950cz
mě by spíš zajímalo co na to řekneš... a ne jesli je to od čhmu...
uchozkunina96
Myslim si že na západě to bude slabé a dopadne to jako se píše tady.To co předpovídá ČHMU se mi nezdá.U nás je teplota 23C a je pod mrakem.Z toho žádné silné bouřky nebudou
To jo, ale píšou tam taky že se budou tvořit hlavně na západě
uchozkunina96
To jsou kecy, si to sebral na nějakém chytrém webu a teď nás tady oblbuješ. Já sleduju CHMU a ne amatérské meteorology.
MeteorologCZ
ČHMU to poslední dobou často nevychází
to je taky fakt já osobně nevěřím ani jednomu zdroji, a poznám to až se fronta dostatečně dovivine a zmohutní
Pomálu se otepluje ,už je 25C začíná se to protrhávat.Vlhkost 57%
Pro radek, no podle toho to nezasáhne skoro ani čechy vůbec
radek
Není to ten samý model co v neděli ukazoval,že fronta se rozdělí na dvě části?Jedna pujde přes jižní Čechy a ta druhá na Berlin?
Podívejte se na faktor CIN na území kde bude největší labilita ( či Cape)To může být limitující pro rozvoj bouřek.Fronta se dle modelů zatím jeví nejblíže v západních Čechách večer a v noci.Tam bude také podpora střihu větru.Dinamiky.Aladin ukazuje spíše frontu jako takovou ale bouřky z konvekce se můžou a nemusí objevit kdekoliv na území ČR.Ale dle mě to nebude asi tak horké.Zatím výrazné konvekci brání oblačnost nad větší částí ČR.
jaroslavec
Oblačnost se naštěstí už protrhává.Krásně nám tu svítí slunce
zatim nevypadá že by mělo něco přijít
Teplota je už 27 a do toho dusno.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.