Už se aktualizoval i skywarn a estofex sice spadáme pořád podle obou modelů do 2 stupně, ale nevěřim tomu, zase tu určitě bude jenom nějakej vejmrdek, fronta půjde zase od jz , přesně stejně jako ted posledně, takže s bouří se můžu určitě rozloučit, zase nejlepší budou na jihu čech, jako posledně
Diskuse o počasí Velmi silné bouřky 13.7.2011
koukám že se do jižních čech žene pěknej déšť z Bavorska
to co se žene ted už z německa je teda předfrontální?
Tomastornado
a máš něco proti jižním čechám?
nyní je slabší bouřka severně od Č.Budějovic.Ta by se měla postupem rozpadnout...
uchozkunina96
ne to nemám, ale štve mi že tam už to bylo naplno 2x a tady skoro hov.. a ted to tam bude taky zřejmě naplno a tady zase hov.., tak jestli si z juhu čech tak nám to spíš odklon k nám na kladensko do středních čech
Taky pochybuju že dneska něco bude na západě
Tomastornado
já jsem dřív taky záviděl západu a stř. čechám že tam byly bouřky,vždy to šlo k těm severním krajům a tady v jižních čechách nebylo nic... vždyť skywarn vydal 2 st. pro čechy kromě nějákých severních krajů a Plzně
ale já si myslim že právě jižní čechy to nezasáhne...
ale uvidíme
aladin na dnešek srážkám moc nedává
uchozkunina96
to se neboj zasáhne a naplno, tady nic zas nebude, , akorát, ten déšt jak jsem jde z německa, to by potom opravdu byly nízké teploty a nakonec by nebylo nikde nic
No jsem na to dneska hodně zvědav, zatím to vypadá, že se to nedá moc dobře předpovědět, že u nás bude dnes dopoledne pršet teda ani omylem nezmiňovali, a další srážky jdou od JZ, i předpovědní modely bouřek už zdaleka to nejhorší nevidí jen pro západní části ČR, ale podstatně dál na V, takže se můžeme nakonec dočkat i my tady, uvidíme jak to nakonec vše bude, až samotný vývoj nám napoví
Celý ten postup je nějak chaotický ty srážky od západu až jz slábnou, tak se to snad ted vybere, ale jestli je to hlavní co je ted na sv německa a ve švýcarsku, tak to jde fakt hodně id jz, to by znamenalo, že celý západ včetně nás bude opět ochuzen
Je to fakt divný ted jsem ještě překontroval všechny modely a shodují se že by mělo to nejsilnější zasáhnout zkutečně západ tak nevim, je to zkutečně nejvíce zmatené
Celá situace se komplikuje už jenom tím že v čechách místy prší a to není dobré pro rozvoj bouřek. na Moravě zatím převažuje jasné počasí s teplotami okolo 25°C. Uvidíme jak se celá situace vyvine v odpoledních hodinách ZSF se nyní nachází ve Francii a postupuje dál na severovýchod. CHMU varuje před nejsilnějšími bouřkami právě na západě kde nyní místy prší nebo se objevují přehánky. tzv předfrontální bouřky bude blokovat CIN zejména na Moravě. ale zase helicita a střih větru je dost dobrý !
radek
pozor čhmu varuje před nesilnějšími bouřkami na jihu a výchdě čech
uchozkunina96
A to si vzal kde?
uchozkunina96, neni pravda! chmu vydal 2 stupen pro západ čr a 1 pro zbytek území krom moravy a slezska
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.