Blýskavice by měly být v Chebu-na meteorologické stanici. Blesků je hodně za hranicema a co se týče ČR, tak stále na západě, jihozápadě. Jde to docela pomalu a spíše k severu.Nevím, nevím-nevidím to moc dobře pro zbytek území.
Tak mám natočené 3 pěkné CC blesky přímo nad Toužimí.Pak už to utichlo.Momentálně sleduju blýskavici nad Chebem ale taky slábne.Na to že jsem už nic tady nečekal a šel jsem sledovat blýskavici tak tu uhodily 3 krásné blesky cca 500m od mého místa pozorování
My moraváci zase utřem noc s bouřkami! Ale taky dojde jejich doba tady na Moravě. Já mám zatím jednu slabou bouřku z pátečního večera 26.3. kdy se 2x zablýsklo a jednou zahřmělo.
Odhaduji, že s bouřkami to u nás tentokrát moc nevyjde. Blesků ubývá a převážná část se vyskytuje v Německu. Celé to postupuje moc na sever. Přes Čechy možná ještě něco přejde, ale spíše nějaký déšť či přeháňky.
Zítra se čekají ojedinělé bouřky pro změnu na Moravě, kde bude tepleji. Ta hlavní sezóna přijde jednoduše až budou teploty vyšší a tento trend bude mít delšího trvání. Tím myslím dosažení letní hodnoty 25°C, nebo alespoň něco málo pod 25°C.