Pátek vypadá dosti zajímavě,je možní že v Čechách nějaké bouřky budou. Na Moravě možná až v sobotu jestli co bude?! Jelikož když to jde od západu,tak se to většinou vyřádí v Čechách a na Moravu toho moc nedojde.
meteorolog
Dobré téma jen tu češtinu trochu zdokonalit! mislím bije dost do očí!
Diskuse o počasí Bouřky 30.3.
Stranik
Ahoj, jo jsou to Dubňany u Hodonína.Jinak odkud jsi Ty? Moc díky. Možná se slabé bouřky dočkám i já v noci z úterý na středu.
se čekají zítra na frontě a to místy, což znamená, že bude nějaká šance na bouřky, zřejmě opět větší v Čechách.
Nicméně zatím žádná výstraha na silnější bouřky není, takže se zřejmě bude jednat o slabé jarní bouřky.
A nás čeká možná o víkendu, ale ne na dlouho-to bude jisté až ve čtvrtek.
100% ustecký,karlovarský,plzenský,karlovarský strrředočeský
Já bych to zase tak 100% neviděl. Estofex i další bouřkové předpovědi jsou vůči ČR dost skeptické.
http://www.estofex.org/
pocasi v dubnanech:
AHA Tak to jo. No Dubňany trošku znám .... mám tam na činžákoch (pěkně jsou barevně opraveny) tetu a strýca. No a ještě jsem jezdívával do baráku naproti kostela (Novákovi tam bydleli) No prostě rodinu z (bývalé) manželčiny strany tam mám. Je to tam zajímavé ... Jo, mám tu ještě v ledničce trochu slivovičky z Dubňan Ted' jinak žiji a pracuji v Mar.Lázních - no bohužel moooc daleko. No jo, ty bouřky tady vlezou vždycky první nebo někde blízko kolem.
Ted' se zrovna zatáhlo a leze sem zase další nějaká fronta od Němců. Asi bude nebo
Stranik
Moc děkuji,já právě bydlím kousek od kostela. Jinak město je krásně upravené,ale vrchní konec kde bydlím je stále stejný už minimálně 10 let.
Zpět k počasí,no u nás bouřky moc nečekám,ale mohlo by zapršet a fůkat silný jv-jz vítr. Máme 19,5°C čili krásně teplo.
Minulé bouřky, tedy bouřky na studené frontě přecházely v pravý čas přes JZ Čechy, kde byly nejintenzivnější, okolo Prahy začala bouřková činnost slábnout, přecházely zde od 19. do 21.hodiny, ale bouřková činnost se úplně vytratila. Myslím, že to dnes bude podobné a na východ či SV Moravy vůbec bouřková činnost nedojde, možná ani dál od východní části Středních Čech.
Uvidíme, jak se to bude vyvíjet-může to být úplně jinak.
Vznikla předfrontální slabá bouřka u Českého Středohoří. Podívejte se na radar nebo na detekci blesků
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.