Diskuse o počasí Retrográdní TN 4.–8. 8.
Zdravim,52mm do rana a stale stoupa,tak modleni pomohlo...
igor127
Jj to jo na trávu to stačí ale potřebujeme ještě spodní vodu na stromy a studny. Pořád jsme za poslední čtyři roky 1060mm v mínusu. Hlavně že začínají růst houby. Dneska bylo mokro akorát pod břízama a našel jsem 5 křemeňáků,4 kozáky a 5 hříbků
Kokos342
To není klasické přetáčení, je to jen pohyb srážek uvnitř toho pásma, které jako celek pomalu, ale jistě ustupuje celé k východu..
Tady další přeháňky, slušně cedí..
Opět vůbec nerozumím predikci Iconu (tedy i místní předpovědi), který sem do půlnoci nedává ani kapku, i když už dopoledne bylo jasné, že ty přeháňky z Německa dorazí...
Tak už mám výhled na jednu silnější přeháňku tady severně od Prahy a musím říct, že tyhle po trvalejším dešti jsou vždycky nejhezčí. Nádherná struktura a je na první pohled znát ta vlhkost, krásné srážkové pásmo, stěna, přestože na radaru je jen malý oranžový flíček.
Nádhera. A jak to jede, když je hodně vlhkosti. Řekl bych, že to splňuje kritéria toho, čemu říkají meteorologové "četné", při pohledu na radar.
charlie
No rozhodně máte větší šanci než mi .
Bylo by fajn, aby si ti slavní vědci z intersucha zajeli i k nám, protože opravdu s kýmkoliv tady mluvím, má už toho deště pokrk, zvláště když se nechají krmit médií. Zatím za dnešek zase spadla větší polovina měsičního průměru, prostě déšť, désť a déšť.
charlie
Všimni si, že na JZ Čech za Šumavou už přeháňky ustaly. Není to vůbec náhoda. Tam už totiž vítr fouká víc a srážkový stín jede na plné obrátky. Tady severně ještě několik hodin nemá téměř foukat, proto přeháňky vydrží. Zítra ráno to vypadá taky, že vítr bude přechodně slabší, ale přes den je to už zabité, nárazy často 15 m/s, to bude už sušší vzduch a přeháňky budou oslabené.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.