Diskuse o počasí Retrográdní TN 4.–8. 8.
Ten Jirke je dobře mimo, asi chyběl na zeměpis nebo se Žďár Nad Sázavou přestěhoval do západního Německa.
No nechtěl jsem se moc už koukat na modely, ale trochu do mě vešlo, že bych se mohl juknout na polský model a docela jsem překvapený. Najednou z trvalého deště přešel i na docela četné bouřky, které maluje i ICON D2 (východněji akorát) a SHD v nowcastu. Vypadá to tedy hned zajímavěji.
I když je pravděpodobnější, že se vše odehraje na Slovensku, či maximálně na krajním východě.
HaMeLeOn14
To není u Vás, to je okolí Hlinska, tam to je takhle vždycky,ta mapa zkresluje .
V té přeháňce na západě Čech uhodilo i pár blesků. Tam daleko na jihu v Chorvatsku jde vidět pěkný train effect, tam to musí být všechno pod vodou. Jsem zvědavý, jak to celé dopadne.
Mimoto, tady aktuálně pěkně prší z přeháněk, které se zde vytvořily.
ICON taky přidal a dává mě do pondělních 23 hod. přes 50 mm.
John Deere
Tak pardón, přes 60 mm.
No já jsem tenhle víkend v Moravanech na Pardubicku a my už jsme započali s počítáním teď, čekal jsem až ráno, ale furt se tu kolem tvoří srážky a stojí to skoro na místě. A je dost teplo. 20st. Možná by se mohla objevit i bouřka. Nedivil bych se.
Kokos342
Strašně omg, takovej zahradnicky destiček. 1mm za 24h Co by za to Slovinci dali teď.
Ty to mají 100x silnější.
Za červenec jsme dokonce v plusu, zázrak.
To srpen už bude určitě v plusu
Tak lije no. Tady sucho vážně nebude na minimálně týden.
John Deere
Ta mapa je mírně zkreslená. Jsou to modelované srážky GFS, ne skutečné. Vidím tam oblast v Čechách, kterou ukazuje deficit asi -30 mm, ale přitom vím, že červenec skončil v lehkém nadbytku lokálně, kde to ukazuje deficit.
Peter_Sedlák 1
To je setěr, jak jede pěkně SZ, kde to mělo být nejmenší.
Jirke85
A proč se nepodíváte na Aladin? Pro Ždár nad Sázavou tam má asi 50-100 mm a to ukazuje podobná čísla každý výstup.
Venku už začíná pršet. Teďka na modely raději nekoukat, ono to nějak dopadne.
Jinak ten hlavní balík srážek je stále ještě nad Slovinskem a pomalinku se přesouvá k SV/S/SZ. Zatím má směr správně hezky nad Česko. Vypadá hezky intenzivně a pěkně se rozšiřuje.
Jinak Estofex dal pro východ republiky 1, pro část Moravy a Slezsko maluje 50%.
Tak se to zase trochu posunulo k západu . Momentálně nám to dává okolo 50mm do pondělí a to je už slušný. Ještě k tomu tu teď asi hodinu prší. Zajímavé bude i ty přeháňky a bouřky v neděli.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.