Na tom Slovensku to jede fakt slušně,tam musí být hodně vysoké úhrny Jinak mi přijde že to pásmo je nějak moc západně než mají modely, začíná i tady slabě pršet.
Tak tady opravdu zatím spadl mazec srážek normálně závratných 5mm. Teď jde další políčko při kterém když sa podaří spadne dalších 5mm a pak obrovská fuga do nevidím. No zatím zase fiasko nevím co jsem si zas myslel:
No řekl bych, že to opravdu je zatím dost za očekáváním. Silné bouřky jsou na Slovensku, ale v Česku zatím nikde nic moc. Na Moravě měly být po ránu úhrny 10-50 mm a zatím je to 1-5mm. To samo to pásmo na Vysočině, měl tam být silný déšť, ale zatím je to i tam o ničem. Tak uvidíme co se bude dít dál.
Aldy1977 Jo tak tady už mám 5 mm na to že je začátek situace dobré. Problém se suchem je zde zažehnán, otázka je co vyvede druhá půlka srpna a pak podzim... klidně se to může znova rozjet, tento rok je takový čudný zdá se mi...
Aidamko1 Situace je naprosto tristní, tady v okrese Třebíč jsou místa, kde za poslední týden nebyla srážka vyšší než 4 mm, jelikož druhý den bylo slunce nebo vítr, tak je to jako kdyby nebylo skoro nic, snad se to dnes podle všech předpovědí konečně zlomí.