Ondra83
Na tom přece nezáleží ne? Prostě by ta výstraha splňovala kritéria, že za nějakou dobu spadne tolik a tolik. Před bouřkami se taky varuje a mnohdy i zbytečně. Tady by to dávalo aspoň smysl.
Diskuse o počasí Zvlněná studená fronta a tlaková níže od 18.8.-20.8.2022
déšť pořád pokračuje mírnou až silnou intenzitou, konečně je nám přáno! poslední silný déšť tu byl v dubnu letos, necelých 20mm, tohle bezproblému přesáhneme, aspoň by ty stromy co ještě žijou mohly bejt zachráněný
A pro JZ neplatí výstraha před vydatným deštěm a povodňovou bdelostí proč? Povodí je tam nasycené a stále tam trvale prší.
aura_33
Teď prší opravdu fest i ze žlutých odrazů.
Východní část knedlíku se začíná otáčet směrem k SV a zároveň to zesiluje Praha - Votice. To bude ještě zajímavé...
Tady jede stále hustý a drobný déšť mírné intenzity, ačkoliv podle radaru by to mělo být slabší. Řekl bych, že je už ve vzduchu plno vlhkosti. Je to takové mlžné...
Brzy budu mít 50 mm.
Tak přes 15mm. Konečně krásnej déšť, dlouhotrvající a přiměřenej, ještě tuto situaci opakovat několikrát a s bouřkami.
palma
Je to prostě trolík, mělo by se ještě zjistit jestli je z Polska, z Česka nebo napůl
Predators2
Nevím, jaká je definice, ale já to bral tak, že se varuje před vydatným deštěm, pokud to může vést k nějakým komplikacím, typicky možným zvednutým tokům atd. Tady mi to riziko nepřijde, že by bylo.
Nad Prahu se nakonec něco dostalo a je to vydatné, prší tak v intenzitě 15 mm/h.
kuba
Ten dojde moc pozdě, něco ale na úplném západě být může.
Morávia další zálivka, slovenský koláč se blíží a ještě předtím je na moravě konvekce, bouřky až v Polském slezsku a Jablunkov nic.
Ondra83
Jo to máte pravdu. Já to myslel tak jako logicky. Dám příklad. Na Mostecku a Chomutovsku se očekává vydatný déšť s úhrny až 100mm za 12 hodin. Ta oblast je poměrně suchá a tak žádné povodňové ohrožení nehrozí. Jenže nebavíme se jestli stoupnou řeky, ale o intenzitě deště. V tomto případě by se měla dát minimálně oranžová výstraha. Je to jenom příklad ok...
To je sranda, jak si pořád každej stěžuje. Pokud tady spadne ještě tak těch alespoň 5 mm, tedy dohromady cca 15mm, tak já jsem spokojenej. Zapršelo, ne nějak extrémně a hlavně pozvolně v dalších několika dnech nás čeká cca 24-25°C a polojasno, posléze další oteplení ke 30°C, což už na konci srpna tak nevadí vzhledem k nižšímu , a za tím nejspíš zase deštivé a teplé dny. Pokud toto celé vyjde, tak paráda.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.