Diskuse o počasí Zvlněná studená fronta a tlaková níže od 18.8.-20.8.2022
Opětovně ani jedna z oblastí nás netrefí, jde sem jenom kovadlina a z ní pouze mrholí.. Zatím propadák jak vyšitý, Dalo se to čekat a to už dle toho že v KH byla hustá mlha a celkově je to nějaký meh. Prostě strašný, letošek divnej. Ještě déšť čekám ale nespadne víc než 10mm. Nebo to překvapí
Prý zítra zase na Moravě další bouřky a naštěstí větší šance bude tam kam se dnes trefily, ale prý i tady nějaká šance bude a nebude zrovna nejmenší. Minimálně dle ID2, SHD, ECMWF, ICON a GFS... No známe ty modely, ale tak zítra už by něco dojít mohlo.
No vzhledem k tomu, že modely mají tendenci to posouvat na západ, tak kdoví kde nakonec budou ty bouřky tentokrát. Dneska nás to hezky minulo východně, včera jižně a západně, tak by zítra mohlo severně.
Je ale fakt, že šance jsou zítra velké, tak snad fronta k západu ustoupí ještě trošku více.
Neříkejte mi že se to úplně před náma rozpadne!
U Doks nová konvekce...
Predators2
To asi dojde k vám. Tady je to naopak marný.
Jo lokálně silné bouřky byly a vyšší úhrny kolem 60 mm (to ale byly i v pondělí). Celkově, ale takhle situace za mě slabota, nato jak se strašilo. U mě bouřka slabá a dalo to 8 mm a pár blesku spíš CC. Východní část Prahy to chytla víc, ale už byly letos lepší situace i tam.
Peter Sedlák 1
Vzdálené záblesky a to ticho je jako před bouřkou. Ani list se nepohne. Jen to kazí opilecký hluk z hospody .
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.