Tak přes nás přešly 2 bouřky o obě byly suché spadlo 0,4 mm uvidíme co dál zatím nás všechen déšt obchází těsně vedle nás, ale na Slovensku je srážek ještě dost tak snad dáme do rána 5mm.
No, směrem na Prahu mám teď parádní výhled, blýskavice jedna radost, a duní to taky hezky, směr to má, tak to tu venku čekám s vínem po ruce..psiska zalezly do boudy a kocour se dobýval do baráku, tak snad se nemýlil..
V Rakousku v místech, kde mají vznikat bouřky směr Morava a srážky tam vznikají, tak díky velké přízemní inverzi z bouřek na Slovensku, co zde oblačnosti zasahují nic bouřkového nevzniká a vznikat by prý ani nemělo. Ve výškách je energie hodně, ale bohužel se přes tu vrstvu nedokáží propracovat.
Prý by pomohlo kdyby jeden ten bouřkový koláč z Maďarska a šel k nám na Moravu.
Stejně jako kdykoliv předtím při těch větších akcích (červen) se na to zase dívám směr Praha a tady nic není a nebude. Už mě to dost se... Aspoň ty blesky jsou pěkné
Zachar Včera všem meteorologům natřel nos zabijácký bouřkový komplex až z hlubokého Středomoří a tady se modely trefí se drážkovou dírou přesně u nás, to je fakt neuvěřitelný, včera rozpad, dneska nic, minule zahrada o 2 km na suchu a předtím 2 vlny taky nic, v MB tráva docela zelená, ale u mě docela žlutisko, celkem pech řekl bych.