Diskuse o počasí Zvlněná studená fronta a tlaková níže od 18.8.-20.8.2022
Peter Sedlák 1
Tak dneska opět velká 0mm! Bojím se že zítra to bude hodně podobné. Tahle sezóna mě tak neskutečně s... a je tak trapná že to nemá obdoby. Ok nemusí být bouřka, ale proč alespoň trochu nezaprší. Minulý rok za 3 letní měsíce napršelo přes 400mm a letos v létě nedáme snad ani třetinu .
Proč ty přeháňky naskakují až v Německu a tady je prd?
Predators2
Asi jsme opravdu začarovaný těsně za námi se to udělalo a v německu mají pré. Doufám že v tom srpnu nezůstaneme na 1mm. To už by byl s přírodou konec
ICON D2 co nám dneska maloval bouřky a patřil k těm lepším dává na zítřek stále bouřky. Navíc je poněkud protáhl do sobotního rána a dává širší pás bouří z Rakouska až po Wroclaw. Upřímně však počítám s bouřkami i na SZ a posunutím srážek z Německa více do Čech.
No a model UKMO se celkem předvedl. Pro pobavení ho semka šupnu.
davyd
Tak pro pobavení jsem ho sem musel šoupnout je fakt, že modely jsou celé rozlítané. Ono se to fakt hodně neshoduje díky poloze TN. SHD má např. zítra na Moravě čerstvé JV proudění, takže to by nepřineslo nic, ale ID2 má klidnější proudnice, takže tam už počítá s bouřkami.
No je to děsné ta nejistota.
No, kde nic tu nic... jdu se vyspat, pořád lepší nic, než tohle...https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rakousko-ko...
Nejhorší léto které jsem zažil jediný den se nestalo aby nebylo slunce opravdu sucho že pohled na řeky je katastrofa když není vůbec voda jen pořád vedro ani v noci si od vedra neodpočinem zítra má být 24 tak že 30 to jistí v noci zase přes 20 tohle nepamatuji i kdyby v zimě napadlo 10 metru sněhu tak pořád budem v neuvěřitelném deficitu že voda za chvíli bude zvláštnost
Tady týden nebylo pod asi 19,5 stupně, posledny 2 dny nebylo pod 22, a to jsou minima samozřejmě velmi krátce nad ránem. Celodenní průměr teplot se pohybuje 24-26. Na konec srpna dost hardcore. Sucho jako všude jinde, za prázdninové měsíce pršelo jen 2x, naštěstí vydatně, takže se z toho chvíli přežilo.
Výhled od půlky příštího týdne zase tropy 30-35 se mi snad už ani nechce věřit, to je léto pomalu jak někde v Řecku
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.