Aidamko1 Taky průběžně sleduju,.. ještě jsem zaznamenal, že teď zase něco vzniká u Itálie, skoro v tom samém místě, co byla ta původní potvora.. ale to se nás netýká..
swan1 já si to typuju takhle.. myslím si že už teď to je více na východ.. dle mého se to narovná na S-SZ postup na Z to moc nepůjde.. ostatně Aladin by to mohl trefit akorát to bude s východnější drahou..
tím se nevylučují bouřky i na Šumavě atd ale komplex bych tam nečekal.
to na Moravě je taková šance též na osamocene buňky
Na Vysočině a na jihu Moravy není žádná kupovitá oblačnost nyní = jsou tam špatné podmínky a všechno tam chcípne. Čechy vypadají o poznání lépe, i kolem Prahy se to kupí. To je klíčové.
Maximum dneska nakonec 35,2°C. Skutečně šílené vedro. No Petr12 má vcelku pravdu, ale co koukám na modely, tak se trefily pro Rakouské bouřky jen dva. Trefil se Polský model a trochu i ID2. Jen tyto modely správně trefily postup bouřek nad Vídeň a Rakousko. A těší mě, že tyto modely mají pro nás zítra dost bouřek.
ICON a srážky pro dnešní podvečer, Rakousko dle něj mít bouřky nemá. Jedná se o nový výstup.
GFS a srážky dnes v podvečer
Polský model UM 1,5km, zdroj:https://mapy.meteo.pl/
No nic, trošku se to asi posunulo víc na V, to co je v Rakousku co směřuje na Moravu mělo být tady, dneska mám pocit že už nic nebude, poprvý za sezonu Může mi někdo říct co tomu chybí? vždyť je cape, střih, nic co by bránilo konvekci
Teda ten Aladin, to je střelec. Co výstup, to vše úplně jinak. Ten komplex míří evidentně na Vysočinu a západ Moravy, podle mě by mohl vydržet. V Čechách se to asi začne co nevidět vytvářet, ale bude to zase jen lokální. Co se týká zítřka, tak jen víme, že nic nevíme...